Foto: Publicitātes foto
Pēc piektdien, 13. novembrī, Francijā notikušajiem terora aktiem Latvijas šovbiznesa pārstāvji sociālajos tīklos vienojušies Parīzes atbalstam. Izmantojot savu popularitāti, vairāki no viņiem pauduši savu viedokli par to, kā Latvijai un Eiropai tagad būtu jārīkojas, cerot, ka tas atradīs dzirdīgas ausis, kā arī aicinājuši tautu vienoties lūgšanās.

Nedēļas nogalē pēc baisajiem notikumiem Parīzē zvaigžņu sociālie tīkli nebija pilni ar tradicionālajiem selfijiem vai ballīšu bildēm. Mākslinieki savos Facebook un Instagram profilos bija ievietojuši attēlus ar Francijas karogu vai Parīzes ainām un publiski pauda līdzjūtību cietušajiem.

"Ir grūti aptvert tās šausmas, kas ir notikušas Parīzē... Vienkārši trūkst vārdu. Ir jācīnās pret teroristiem ar visiem spēkiem, un šobrīd varam tikai sūtīt gaišas domas un izturības vēlējumus Francijas iedzīvotājiem.

Un Eiropai būtu jābūt tik pat stingrai kā Amerikai saistībā ar iebraukšanu mūsu teritorijā. Ir pietiekami daudz ļaunu cilvēku, kas mūsu labvēlību izmanto ļaunos nolūkos," tautu uzrunāja mūziķis un šovu vadītājs Lauris Reiniks.

Ar Reinika ierakstu Facebook dalījušies simtiem cilvēku, tas izraisījis plašas diskusijas visos sociālajos tīklos, kur publicēts. Mūziķis pats iesaistījies šajās sarunās, atgādinot, ka pēc 11. septembra pamatīgi mainījās Amerikas imigrācijas politika, bet tajā pašā laikā uzsverot, ka piekrīt tam, ka pie visa nav vainīgi bēgļi.

TV raidījumu vadītājs Renārs Zeltiņš pēc terora aktiem sociālajos tīklos publicējis aicinājumu aizlūgt un dzīvot mierā. "Tāpat kā visi normāli cilvēki, es nespēju noticēt tam, kas notiek mūsu laikmetā.

Es nespēju noticēt, ka ir cilvēki uz zemes, kuri vienkārši tāpat spēj atņemt citam cilvēkam dzīvību. Es nespēju izprast kara, naida, ļaunuma cēloņus un izraisītās darbības. Viss, ko šobrīd varu darīt, ir izteikt līdzjūtību Francijai un domās aizlūgt par aizgājējiem. Lai dzīvo miers!" vēstījis Zeltiņš.

Tikmēr mūziķis Ralfs Eilands atļāvies būt krietni skarbāks. "Traģēdija skārusi pasauli. Manas domas un lūgšanas ar visiem cilvēkiem Parīzē un Libānā. Teroristi ir bezdievīgi, gļēvi nevainīgu cilvēku slepkavas," skarbi uz notikumiem reaģēja Eilands.

Savukārt mūziķis Miks Dukurs atgādinājis, cik dzīvē viss ir neparedzams, liekot atcerēties, ka pirms diviem gadiem tepat Latvijā negaidīti aprāvās vairāku desmitu cilvēku dzīvības.

"Mums atļauts tikai apciemot un viss, mums atļauts tikai pieskarties dzīvei un viss.. Katru vārdu pirms diviem gadiem sarakstīju, domājot par šausmām, kas bija piemeklējušas mūsu pašu Latviju, cik viss ir gaistošs. Šodien izpildījām to, aizlūdzot par notikumiem skaistajā Parīzē," cietušajiem līdzjūtību ar dziesmu pauda Dukurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!