Foto: Mango
Latvijas hokejista Rodrigo Laviņa (attēlā) tēvs Elmārs Laviņš ar tiesas lēmumu izlikts no dzīvokļa un kļuvis par bezpajumtnieku – naktis kungs pavadot pie draugiem, bet dienās klaiņojot pa pilsētu.

Laviņa tēvs kopš padomju laikiem mitinājies nelielā dzīvoklītī Laboratorijas ielā - šis miteklis viņam piešķirts kā šoferim tālbraucējam. No deviņdesmito gadu sākuma Elmārs tur dzīvojis kopā ar laulāto draudzeni Anitu Sokandi, bet 2001. gadā tas privatizēts uz viņa sievas vārda, raksta izdevums Vakara ziņas.

Vēlākājos gados starp abiem laulātajiem radušās domstarpības un Laviņam senioram parādījusies jauna ģimene - 2006. gadā viņa un Sokandes laulība šķirta, tiesas lēmumā nosakot, ka dzīvoklis Laboratorijas ielā ir Anitas Sokandes īpašums.

Neraugoties uz to, dzīvoklī turpinājis dzīvot Laviņš - arī 2007. gadā, kad Sokande dzīvokli pārdevusi kādai nekustamo īpašumu firmai.

Tā kā hokejista tēvs dzīvokli nav vēlējies atbrīvot, starp viņu un dzīvokļa pircējiem sākušies tiesas darbu, kuros uzvarējis pircējs. Pēdējais spriedums datēts ar pērnā gada 13. decembri, kad tiesa pēc Laviņa apelācijas sūdzības iesniegšanas pieņēma lēmumu izlikt hokejista tēvu no dzīvokļa bez citas dzīvojamās platības ierādīšanas.

Vecais vīrs paudis pārliecību, ka ir apkrāpts, lai gan nav izmantojis visas likuma dotās iespējas par savu taisnību pastāvēt. Uzskatot, ka visapkārt ir noziedznieki un nodevēji, viņš arī nav ieradies uz pēdējo tiesas sēdi, kā arī kategoriski atsakās vērsties pie sociālajiem dienestiem vai citām iestādēm, lai lūgtu ierādīt vismaz pagaidu mitekli.

"Man ir depresija. Tik slikti dzīvē vēl nekad nav bijis. Kā var tā izmest no dzīvokļa? Dēls neceļ klausuli, tāpēc naktī mitinos pie paziņām, bet pa dienu vazājos pa centru," žēlojies Laviņš, bet uz mudinājumu meklēt palīdzību, atcirtis, ka nav "nekāds ubags".

Informācijas par to, vai populārais hokejists tēvam mēģinājis palīdzēt, nav, bet pats Laviņš seniors izdevumam Vakara ziņas paudis pārliecību, ka pie konflikta ar dēlu vainojama viņa sieva Jana Duļevska, kura šobrīd ir otrā mazuļa gaidībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!