Foto: Kadrs no video
Krievu humorists Maksims Galkins, uzstājoties Dzintaru koncertzālē, jau izrādes sākumā pamatīgi sasildīja sanākušo latviešu sirdis – viņš paziņoja, ka runās un jokos tikai latviski. Galkina izrāde sajūsmināja zālē sanākušos, liecina koncerta apmeklētāju ieraksti sociālajos tīklos.

Maksims Galkins 4. augusta vakarā sniedza savu pirmo no kopskaitā piecām izrādēm Latvijā. Biļetes uz šo vakaru bija izpārdotas.

Fragmentu no humorista koncerta pieteikuma vietnē "Twitter" ievietojis lietotājs Nepareizais, un īsais video nakts laikā kļuvis par pašmāju interneta hitu – astoņu stundu laikā to retvītojuši jau 300 cilvēku un vairāk nekā tūkstoš tviterlietotāju pauduši sajūsmu.

"Labvakar, dārgie draugi! Es sāku mācīties latviešu valodu, jo tagad Krievijā ļoti uzmanīgi seko līdzi visam, ko es saku koncertos. Tāpēc šodien es runāšu un jokošu tikai latviski. Tagad redzu: daudzi latvieši ir nobijušies, ka es jokošu tikai latviski. Neuztraucieties, jums blakus sēž krievi – viņi vispār nesaprot, kas te notiek, par ko viņi ir samaksājuši," jokoja Galkins.

Par Galkina uzstāšanos Jūrmalā atzinīgus vārdus saka arī citi apmeklētāji:

Kā zināms, Galkins ir viena no tām Krievijas slavenībām, kas jau kopš Krimas aneksijas pauž varai nepieņemamu viedokli par valstī notiekošo, un pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā no dzimtenes aizbrauca kopā ar sievu Allu Pugačovu un abiem bērniem. Galkins asi kritizējis Krievijas propagandas mašinēriju, prezidenta Vladimira Putina izveidoto režīmu, kā arī šajā karā aktīvi atbalstījis Ukrainu.

Patlaban Galkins ar ģimeni uzturas savās mājās Jūrmalā. Viņam paredzēti koncerti ne tikai Dzintaru koncertzālē, bet arī Liepājā, Rojā un Rēzeknē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!