Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien, 31. maijā, kārtējo skandālu izraisījušas Ukrainas politiskās aktīvistes no organizācijas FEMEN - arī šoreiz, gluži tāpat kā vairumā akciju pēdējo mēnešu laikā, viņas bija vērsušās pret Ukrainas valdības bezdarbību sakarā ar seksa tūrismu Eiropas futbola čempionāta laikā.

Pulksten desmitos no rīta vairākas meitenes izģērbās pie puķu dobes, kas stilizēti atveido čempionāta talismanus - dvīņus Slaveku un Slavko. FEMEN aktīvistes nostājās tajās vietās, kur dvīņupuikām ir dzimumloceklīšu vieta, un imitēja talismanu erekciju.

Šīs akcijas laikā Slaveks un Slavko kļuva par Bļadeku un Bļadko, tādā veidā parādot, ka Ukrainas sievietes un bērnus vajadzētu noslēpt drošās vietās, kad Ukrainā un Polijā uz futbola čempionāta laiku ieradīsies uzbudinātu seksa tūristu un pedofilu ordas.

Pie puķu dobes FEMEN meitenes pierakstīja vārdus "Fuck Euro", bet drīz vien visas tika brutālā veidā arestētas un sabāztas milicijas bobikos. Šobrīd meitenes sēž Pečoras rajona milicijas nodaļā, bet sola nepadoties un turpināt pret seksa tūrismu vērstās akcijas.

Eiropas čempionāts futbolā četrās Ukrainas un četrās Polijas pilsētās notiks laikā no 8. jūnija līdz 1. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!