Foto: AFP/Scanpix
Pēdējo pāris gadu laikā cilvēcei izdevies "pārdzīvot" vairākus pasaules galus, taču konspirācijas teoriju piekritēji spītīgi turpina meklēt dažādas likumsakarības, kas norāda – pastarā diena ir tepat aiz stūra. Kāda kristiešu datorprogrammētāja pareģo, ka šis decembris cilvēcei būs liktenīgs.

Ārvalstu mediji vēsta, ka pareģojuma vēstnese ir Nora Rota – datorprogrammētāja, kura savā mājaslapā "MarkBeast" publicējusi teoriju, kas apliecina, ka līdz 2016. gada izskaņai jānotiek nenovēršamajam un ilgi gaidītajam pasaules galam.

Mediji, atsaucoties uz Noras Rotas teoriju, vēsta, ka viņas pareģojums ir balstīts uz Daniēla grāmatu. Datorprogrammētāja veikusi aprēķinus, kas, viņasprāt, apliecina, ka 2016. gads cilvēcei būs pēdējais.

"2016. gadā beigsies 6000 grēku gadi, uz Zemes atkal valdīs taisnība, un atnāks Jēzus, lai savus cilvēkus nogādātu debesīs," vēstījusi Rota. Viņas aprēķini liecina, ka pasaule uz tūkstoš gadiem atpūtīsies no cilvēces.

Rota skaidrojusi, ka Dievs pasauli radīja sešās dienās, savukārt septītajā viņš atpūtās. Viņš aicināja izraēliešus piekopt līdzīgu ciklu – sešus gadus apstrādāt zemi, bet septītajā gadā ļaut tai atpūsties.

Savukārt par jubilejas ciklu dēvējams piecdesmit gadu periods, kura ietvaros zeme kopumā atpūtusies septiņus gadus.

Daniēla grāmatas devītajā nodaļā teikts, ka pie viņa ieradies Gabriēls, kurš sacījis, ka "viņa tautai un svētajai pilsētai tiek dotas septiņdesmit nedēļas laika, lai izbeigtos apgrēcība un grēku mērs taptu pilns".

No tā, pēc Rotas domām, izriet likumsakarība, ka ar septiņdesmit nedēļām domāti septiņdesmit jubilejas cikli, kas sākušies 1416. gadā pirms mūsu ēras, kad izraēlieši ieradušies Kanaānā.

Viņa aprēķinājusi, ka 3431 gadu pēc tā brīža būs pagājuši 70 jubilejas cikli, kas nozīmē, ka zemei pienācis laiks uz tūkstoš gadiem atpūsties. No tā izriet, ka 2016. gads cilvēcei ir pēdējais. Ar Noras aprēķiniem iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!