Foto: EPA/LETA

Šļirce, ar kuru "popmūzikas karalim" Maiklam Džeksonam tika izdarītā nāvējošā injekcija, tiks pārdota izsolē Lasvegasā. Kā ziņo laikraksts The Daily Telegraph, sākotnē šī artefakta izsoles summa ir pieci miljoni dolāru.

Tiek pieņemts, ka šļirce tās tagadējā īpašnieka rokās nonākusi nelikumīgā ceļā, tomēr "spēļu ellē" Lasvegasā šim faktoram netiks pievērsta īpaša uzmanība.

Šļirces anonīmā īpašnieka advokāti, kā to nosaka ASV likumdošana, par izsoli ir paziņojuši Džeksona radiniekiem, tomēr mirušā mūziķa ģimene jau izteikusi protestu un darīšot visu, lai šāda izsole nenotiktu. "Tas ir viens no slimākajiem priekšmetiem, kas jebkad tikuši izsolīti," kāda Džeksona radinieka izteikumu citē ārvalstu prese.

Pēc provizoriskiem datiem, šļirces izsole notiks 2010. gada 25. jūnijā - Maikla Džeksona nāves pirmajā gadadienā.

Mango jau ziņoja, ka Maikla Džeksona nāvē par vainīgu tika atzīts viņa ārsts Konrāds Murejs (attēlā), kuram tiesa inkriminēja netīšu slepkavību. Murejs sevi par vainīgu neatzīst, tāpēc spriedumu viņš pārsūdzēs. Džeksona līķa autopsija uzrādīja, ka mūziķis miris no nāvējošas pretsāpju preparāta propofila devas, ko viņam injicēja tieši Murejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!