Foto: Kadrs no video
Dažādu dokumentālo video stāstu veidotāji "EDART.TV" gadu mijas priekšvakarā savas daiļrades cienītājus pārsteiguši ar lustīgu parodiju. Radošā apvienība piedāvā savu versiju par internetā populāro grupas "Стекловата" dziesmu "Новый год".

Kā liecina tīmeklī pieejamā informācija, krievu grupa "Steklovata" tika dibināta ap gadsimtu miju. Savukārt plašu atpazīstamību virtuālajā vidē muzikālā apvienība iemantoja 2008. gadā, pateicoties Krievijas MTV raidījumam "Mēslu parāde", kurā tika atskaņots dziesmas "Novy god" videoklips.

Lustīgi naivais skaņdarbs un tā kolorītais videoklips zibenīgi kļuva par sensāciju, "YouTube" izpelnoties miljoniem skatījumu. Tiesa, dziesmas oriģināls vēlāk tika izdzēsts, bet internets, kā zināms, neko neaizmirst, un ērmīgā puišu četrotne ar dziesmiņu par Jaungadu joprojām virtuālajā vidē nav zaudējusi popularitāti.

"Novy god" ir, iespējams, visu laiku populārākā krievu dziesma par Jaunā gada sagaidīšanu, un ne viens vien asprātis gadu gaitā mēģinājis to parodēt.

Tagad asprāšu pulciņu papildinājuši arī apvienības "EDART.TV" darboņi, kuri radījuši dziesmiņas parodiju latviešu valodā, un daudzi jau tai veltījuši atzinīgus vārdus.


Dziesmas oriģinālā versija:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!