Foto: Reuters/Scanpix
72 gadus vecais Nepālas iedzīvotājs Čandra Bahadurs Dangi (attēlā) oficiāli atzīts par pasaulē mazāko pieaugušo cilvēciņu, turklāt viņa augums ir vismazākais, kāds vien reģistrēts pasaules vēsturē kopš šī mērījuma uzsākšanas.

Aizvadītajā svētdienā Nepālas galvaspilsētā Katmandu viņu oficiāli izmērīja Ginesa rekordu grāmatas pārstāvji, kuri konstatēja, ka Čandras augums ir 54,6 centimetri. Līdz ar to ir pārspēts iepriekšējais rekords, kas piederēja Mindanao salas iedzīvotājam Džunri Baluingam, kura augums bija 55 centimetri.

Ginesa rekordu grāmata īsākos cilvēkus pasaulē sāka reģistrēt pirms 57 gadiem, un Čandra ir visīsākais pilngadīgais cilvēks, kāds vien novērots pasaules vēsturē.

Pārsteidzošs ir ne tikai Čandras augums, bet arī fakts, ka viņš nodzīvojis līdz 72 gadu vecumam, turklāt līdz šim neviens par viņu nebija ieinteresējies.

Čandra dzīvo nomaļā kalnu ciematiņā 400 kilometrus no galvaspilsētas. Viņa pieci brāļi ir visai normāla auguma vīrieši. Lai nopelnītu iztiku, viņš ciema iedzīvotāju vajadzībām no klūgām gatavo speciālas nestuves un galvassegas, lai viņiem vieglāk būtu uz muguras pārnēsāt smagumus.

Mazulis nekad mūžā nav vērsies pie ārstiem, pat visnopietnāko slimību gadījumos. Zāles pret visām kaitēm viņš sauc karstu ūdeni, kurā izšķīdināta kurkuma jeb Siāmas tulpe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!