Foto: Privātais arhīvs
Sociālajos tīklos par īstu hitu kļuvis kāds mājas pārdošanas sludinājums no vietnes "ss.lv". Bilžu sērija ne vienam vien uzdzen šermuļus...

Sludinājuma centrālais attēls ne ar ko daudz neatšķiras no citiem piedāvājumiem, proti, tajā redzama visai parasta māja. Tā atrodas Jelgavā, Indrānu ielā, un tiek tirgota par 72 000 eiro.

Taču sludinājuma teksts vēsta, ka tiek pārdots "nedaudz trakonams ar jauku enerģētiku", un potenciālais pircējs arīdzan uzreiz gūst ieskatu nama iekštelpās. Katrā no attēliem redzams arī spocīgs tēls – sieviete trako kreklā. Kā interjera elements ar savu stāstu, ko skatītājs var tikai nojaust.

Sociālajos tīklos ļaudis metas apspriest, ko gan īpašuma pārdevēja vēlējusies pateikt ar tik spocīgu fotosesiju. Vieni teic, ka ar tādu izdomu māju neizdosies pārdot, savukārt citi novērtē tirgotājas humora izjūtu.
Portāls "Delfi" sazinājās ar sludinājuma autori Sņežanu Ļitvinovu. Izrādās, šis ir viņas otrais mēģinājums māju pārdot, jo pirmo izjauca koronavīrusa pandēmija. Taču arī pirmais piegājiens bijis izdomas bagāts.

"Pirmajā reizē izmantoju iespaidīga izmēra pērtiķi, kuru ietērpu policista formā. Interese no cilvēkiem bija milzīga! Viens bija pavisam reāls pircējs, taču tad sākās pandēmija. Gaidīju šo klientu divus mēnešus, diemžēl viņš mani apmānija," stāsta Sņežana, pēc profesijas fotogrāfe.

Lai māju tomēr izdotos pārdot iespējami drīz, Sņežana izdomājusi vēl jautrāku fotosesiju cilvēku uzmanības piesaistīšanai. Trakonama krekls viņai palicis kā rekvizīts no kāda pasākuma, un tajā piekritusi pozēt viņas pašas draudzene. Rezultātā tapuši atraktīvie un biedējošie kadri.

Sņežanas taktika ir atmaksājusies, jo sludinājums portālā "ss.lv" ievietots 9. septembrī, un vienas dienas laikā guvis jau vairāk nekā 8000 unikālo skatījumu.

Vaicāta, vai viņa nebaidās potenciālos pircējus drīzāk aizbaidīt nekā piesaistīt, Šņežana smej: "Normāli ļaudis taču jokus saprot, vai ne?"

Pati pārdevēja cer īpašumu Jelgavā notirgot pēc iespējas ātrāk, jo viņai ļoti gribas pārcelties uz Rīgu. "Tur kā fotogrāfei man noteikti būtu vairāk darba," viņa spriež.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!