Foto: LETA
Apkopojot aizejošās 9. Saeimas politisko un verbālo bilanci, ik pa laikam uzpeld kādas laikus nepamanītas sakritības, tāpēc Latvijas sabiedrībā aktualizējies jautājums, kāds sakars bijis deputāta Jura Dobeļa (attēlā) leģendāram izteicienam "Nāvi okupantiem!" ar deputāta Aleksandra Golubova nāvi.

Kā zināms, pagājušā gada septembrī, debatējot par Dzīvnieku aizsardzības likumu, Dobelis no tribīnes uz Golubovu sāka kliegt: "Okupant, turi muti ciet!" un "Nāvi okupantiem!", bet pēc Saeimas spīkera aizrādījuma ar pašapmierinātu smaidu ieņēma savu darba vietu (video).

Savukārt deputāts Golubovs pēkšņā nāvē mira astoņus mēnešus vēlāk - šī gada maijā, atrodoties vizītē Baltkrievijā.

Lai gan nav noskaidroti precīzi Golubova nāves apstākļi (ir aizdomas par insultu vai sirdslēkmi), visplašāk to komentēja deputāts Artis Pabriks, kurš arī atradās Baltkrievijā. "Cilvēks aizgāja gulēt un nepamodās," Latvijas presei pastāstīja Pabriks.

Šajā sakarā jau sākušas cirkulēt leģendas, ka Jura Dobeļa izteiktajiem vārdiem ir kāds maģisks spēks, un arī vairums politiķu ar Dobeli cenšas runāt tikai par sadzīviskām lietām vai sportu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!