Foto: AFP/Scanpix
2. oktobrī Taizemes kūrortpilsētā Puketā sākās ikgadējais Veģetāriešu festivāls – šī festivāla laikā ticīgie fanātiķi dejo pa kvēlojošām oglēm, spridzina petardes un pielūdz vietējās dievības, bet vislielāko uzmanību parasti izpelnās simtiem vīriešu un sieviešu ar caurdurtiem vaigiem un citām ķermeņa daļām, kurās ievietoti visdažādākie priekšmeti.

Kā vēsta ārvalstu prese, Puketas salas Veģetāriešu festivāls ik gadus notiek devītajā Mēness mēnesī pēc ķīniešu kalendāra, un tas tiek rīkots ar mērķi attīrīt visu tā dalībnieku miesas un garu - taizemieši ir pārliecināti, ka, tieši šajā laikā atturoties no gaļas ēdieniem un dažādiem stimulatoriem, ļaudis kļūst veselāki un arī garā tīrāki.

Festivāla laikā dažnedažādos veidos tiek uzsvērta nepieciešamība uzturā lietot tikai veģetārus pārtikas produktus, kas, viņuprāt, spēj nodrošināt labu veselību un prāta mieru, bet pīrsingu ievietošana dažādās ķermeņa daļās ir viens no rituāliem, kā izlūgties atbalstu un aizsardzību no garu pasaules.

Tāpat ticīgie uzskata, ka, ciešot fiziskas sāpes, viņi tādā veidā attīra sevi un sabiedrību no grēkiem, kas uzkrājušies visa gada laikā.

Parasti šie taizemiešu svētki ilgst desmit dienas, un tajos ik gadus notiek vismaz deviņi plaši apmeklēti gājieni, bet vislielāko uzmanību piesaista savdabīgie dievlūdzēji ar caurdurtajiem vaigiem, kuros ievietoti gan ieroči, gan darbarīki, gan visikdienišķākie priekšmeti, piemēram, lietussargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!