Foto: DELFI.lt

Otrdien, 23. septembrī, Viļņas apgabala tiesa sodījusi Vladimiru Putinu (attēlā), kurš, ar automašīnu Peugeot 307 pārvietojoties pa automaģistrāli Viļņa-Minska, atļauto braukšanas ātrumu pārsniedzis par 53 kilometriem stundā.

Ceļmalas kontroles punktā fiksēts, ka vietā, kur atļautais ātrums ir 50 kilometri stundā, Putina automašīna braukusi ar 103 kilometru stundā lielu ātrumu.

Putins savu vainu atzina. "Tajā dienā piezvanīja mazmeita un teica, ka viņai ir paaugstināta temperatūra, tāpēc mēs ar sievu lielā steigā devāmies pie viņas," attaisnojās Putins.

Tiesnesis Miroslavs Gvozdjovičus Putinu kauninājis par savas un citu cilvēku dzīvības apdraudēšanu uz ceļa, piespriedis soda naudu 1000 litu (290 eiro) apmērā un uz vienu mēnesi atņēmis autovadītāja tiesības.

Tiesa, vainīgais nav Krievijas prezidents Vladimirs Putins, bet gan viņa vārda un uzvārda brālis, kurš dzīvo vienā no Viļņas daudzdzīvokļu rajoniem. Viņš ir četrus gadus vecāks par prezidentu.

Tik ikdienišķu tiesas prāvu šoreiz apmeklēja visai prāvs žurnālistu skaits, taču Viļņas Putins, kurš uz tiesu bija ieradies kopā ar sievu, no saskarsmes ar medijiem centās izvairīties.

"Nu un tad, ka tāds pats vārds un uzvārds? Mēs to nekādā veidā neizjūtam," komentēja Putina sieva, bet viņš pats no jautājumiem atteicās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!