Foto: stock.xchng
Austrālijā sešus mēnešus vecs zīdainis guvis tikai punu galvā pēc sadursmes ar vilcienu, kad viņa ratiņi izripoja dzelzceļa stacijā iebraucoša vilciena priekšā. Vilciens ratiņos piesprādzēto bērnu vilka aptuveni 35 metrus, kad ceturtdienas pēcpusdienā iebrauca Ešbērtonas stacijā Melburnas austrumos.

"Ratiņi pārripoja pāri platformas malai tieši uz sliedēm, kad stacijā iebrauca vilciens," sacīja transporta uzņēmuma Connex preses pārstāvis Džons Rīzs. "Mazulis tika cauri sveikā ar nobrāzumu uz pieres."

Pēc viņa teiktā, mašīnists nekavējoties nospiedis bremzes, kad ieraudzījis ratiņus izripojam uz sliedēm, un sava loma bijusi arī apstāklim, ka vilciens palēninājis gaitu, kad iebraucis stacijā.

Mediķi apstiprināja, ka zīdainis guvis tikai punu galvā. "Laimīgā kārtā, viņš ratiņos bija piesprādzēts, kas, iespējams, izglāba viņa dzīvību," pavēstīja paramediķis Džons Vraits.

Negadījums notika vienu dienu pēc tam, kad Connex uzsāka kampaņu bērnu drošībai, brīdinot vecākus, lai viņu bērni būtu ratiņos piesprādzēti visu laiku, kad atrodas uz dzelzceļa platformām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!