Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ notika leģendārās kafejnīcas-bāra "Andalūzijas suns" 25 gadu jubilejas svinības. Kafejnīcas telpās pulcējās partneri, sabiedrībā zināmi cilvēki, kā arī vienkārši draugi, kam šī vieta ir sirdī mīļa.

Pasākuma laikā notika atskatīšanās uz spilgto "Andalūzijas suns" vēsturi no pirmsākumiem 1995.gadā līdz mūsdienām, portālu "Delfi" informēja kafejnīcas mārketinga daļā.

Vakara īpašais notikums – par godu 25 gadu jubilejai veltītās dokumentālās filmas pirmizrāde, kurā filmējušies tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā arhitekte Zaiga Gaile, pasākumu vadītājs Valters Krauze, žurnālists Andrejs Volmārs, šefpavārs Elmārs Tannis un citi.

Vakaru atklāja Valdis Melderis, kurš viesus šarmēja ar savu īpaši izvēlēto kostīmu un imidžu, atbilstoši deviņdesmito gadu modei.

Viesi tika cienāti ar džina kokteiļiem un iecienītajiem ēdieniem, kuri "Suņa" ēdienkartē atrodami jau vairāk nekā 15 gadus un klientu vidū ir iemīļoti joprojām.

Arī viesmīļi tika ietērpti īpašos kostīmos – deviņdesmito gadu stila formās, kas tika nēsātas Augusta Sukuta laikā, kad "Andalūzijas suns" bija smalks restorāns.

Viesu vidū bija manāmi tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā Andrejs Volmārs ar dēlu Niku, arhitekte Zaiga Gaile ar vīru uzņēmēju un bijušo politiķi Māri Gaili, režisors un Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Viktors Jansons, šefpavārs Elmārs Tannis, uzņēmējs Čiris jeb Aivars Zvirbulis, žurnālistes Kristīne Komarovska un Karīna Rubene.

Klāt bija arī kādreizējā kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende ar vīru Ansi, arhitekte Evija Ķirsone–Slavinska ar vīru Oskaru.

Kā pasākuma atklāšanas uzrunā teica kroga tagadējais saimnieks Māris Kreilis, šai vietai vienmēr ir bijusi īpaša aura: "Katrs, kas kādreiz ir vadījis "Andalūzijas suni", ir ielicis tajā savu artavu, tāpēc šī vieta ir tāda, kāda ir.

Sākot ar Augustu Sukutu, kurš 1995. gadā atklāja un izveidoja te, Berga Bazārā, restorānu un māksliniecisko bohēmu, turpinot ar Elmāru Tanni, kad tas kļuva par krogu ar garšīgiem Meksikas ēdieniem un vietu, kur iedzert glāzi alus.

Līdz visbeidzot mūsdienām, kad "Andalūzijas suns" ir tāds, kāds tas ir šobrīd: kafejnīca/bārs ar plašu ēdienkarti un džina kolekciju, kopējo atmosfēru, kas piemērota visām paaudzēm, un pat suņu ēdienkarti," teic Kreilis.

Tapusī dokumentālā filma plašākai publikai būs redzama no svētdienas, 29. februāra, "Andalūzijas suņa" feisbuka lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!