Foto: DELFI

Ceturtdienas, 22. marta, vakarā Latvijas slavenības tikās franču kafejnīcā GU, lai ar jautrām kūku cepšanas sacensībām sveiktu atnākušo pavasari. Sirsnīgo pasākumu organizēja aģentūras Sku–Dra veidotājas Elita Drāke un Liene Skulme, kuras vakara gaitā cēla galdā arī vairākus pārsteigumus.

Savus spēkus kūku cepšanā izmēģināja uzņēmēja Marika Ģederte, modes eksperte Una Ulme, aktrise un dziedātāja Vita Balčunaite, mūziķis un Star FM ētera balss Atis Zviedris, dejotājs Rolands Šteinbergs, dejotāju pāris Viola Abramova un Rihards Mailītis, kā arī mūziķis Guntis Veits.

Visiem astoņiem sacensību dalībniekiem bija jācep tradicionālā franču šokolādes kūka, kas sastāv no olām, miltiem, mandeļu miltiem, saldā krējuma un šokolādes. Slavenību veikumu vērtēja žūrija - Latvijas slavenību dzīvi atspoguļojošo mediju žurnālisti.

Lai gan visiem sacensību dalībniekiem bija jāgatavo franču gardums no vienām un tām pašām izejvielām, rezultāts bija pārsteidzošs - katra no astoņām kūkām atšķīrās no pārējām gan izskata, gan garšas ziņā.

Izvērtējot gan azartu, ar kādu kūka cepta, gan gala rezultātu, žūrija par vislabāko atzina dejotāja Rolanda Šteinberga veikumu - viņš bija pamanījies no šokolādes izveidot kūkai pildījumu. Šteinbergam balvā tika izsmalcināts franču konjaks.

Savukārt otro vietu un labu franču vīnu saņēma Marika Ģederte, kurai kūku bija izdevies izcept vistuvāk oriģinālajai receptei.

Pasākumu rīkoja pazīstamā uzņēmēja Elita Drāke kopā ar Lieni Skulmi, ar kuru abas izveidojušas skaistumkonkursu dalībnieču skolu Sku-Dra. Vakara viesus priecēja kafejnīcas īpašnieka Karla Perona uz klavierēm atskaņotā franču mūzika, bet kā vakara pārsteigums ar īpašiem priekšnesumiem uzstājās Latvijas Zelta talantu atklājums Diāna Judelsone un viņas mazā māsiņa, kā arī mazā dziedātāja Roberta Džesika Larka.

Pavasaris tika ieskandināts sirsnīgā gaisotnē, un gan abas tā organizatores, gan slavenības, gan viesi pauda sajūsmu par labi izdevušos vakaru īstā franču stilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!