Foto: AFP/Scanpix
Kamēr briti apjūsmo jaunās princeses Keitas Midltonas kāzu fotogrāfijas, ķīnieši jau ir ķērušies pie darba un izveidojuši viņas kāzu kleitas kopiju, kas tagad nopērkama par aptuveni 300 dolāriem gabalā. Un tomēr oriģināls ir tikai viens, bet ceļš līdz šīs kleitas tapšanai nebija viegls.

Vairākus mēnešus modes sabiedrība minēja, kādu kāzu kleitu izvēlēsies Midltona. Daļa pieļāva, ka viņa uzvilks pašas radīta dizaina tērpu, citi uzskatīja, ka tiks izvēlēts kāds mazpazīstams dizaineris, tomēr Keita visus aptina ap pirkstu, uz ceremoniju ierodoties modes nama Alexander McQueen kleitā, kuras autore ir Sāra Bērtone.

Kopīgiem spēkiem līgava un dizainere izveidoja apbrīnojami skaistu tualeti, kas ietvēra gan tradicionālus, gan mūsdienīgus motīvus. No zīda un atlasa darinātā ziloņkaula krāsas kleita bija rotāta ar ziediem, kas atveidoja daudzus Lielbritānijas simbolus - rozes, dzelkšņus, narcises un āboliņu, bet mežģīnes kleitas augšdaļai ar rokām tika izgatavotas Karaliskajā Rokdarbu skolā.

Rezultāts patiešām apbūra daudzus, tāpēc sajūsmas pilnus vārdus Keitas kleitai izteica daudzi modes eksperti - no klasiķa Karla Lāgerfelda līdz novatoram Džosonam Vū.

Karls Lāgerfelds: "Midltona kāzās bija ļoti eleganta. Viņas kleita bija klasiska, bet tā lieliski iederējās baznīcas velvēs, un tas viss man atgādina karalienes Elizabetes laulības. Tualetes proporcijas ir skaistas, mežģīnes fantastiskas, bet no plīvura es vispār biju sajūsmā!"

Kristians Lakruā: "Es esmu tādā sajūsmā par šo kleitu, lai gan tā izrādījās nedaudz vienkāršāka, nekā es gaidīju. Tas ir kaut kas pa vidu starp Greisas Kellijas (1956) un karalienes Elizabetes (1947) laulību tērpiem. Viņa vienkārši staroja - tik skaistu es viņu nekad nebiju redzējis!"

Donatella Versače: "Keitas kleita bija ļoti skaista, un viņa pati izskatījās majestātiski. Tāpat arī princis Viljams sarkanajā mundierī viņai līdzās izskatījās lieliski."

Džeisons Vū: "Domāju, ka Keitas kleita bija nevainojama. Detaļas bija rūpīgi pārdomātas un izstrādātas, turklāt man patika reveranss par godu britu tradīcijām. Viņas vēlme godināt Aleksandru Makvīnu man šķita ārkārtīgi aizkustinoša."

Donna Karana: "Kleita bija satriecoši eleganta. Un tomēr man šķiet, ka līgavas pievilcība slēpās ne tika daudz tērpā, cik viņā pašā. Tobrīd viņa bija visskaistākā līgava pasaulē!"

Oskars de la Renta: "Keita bija lieliska - tieši tā arī ir jāizskatās līgavai. Un, kas ļoti svarīgi, viņi izskatījās tiešām iemīlējies pāris. Man prieks, ka šajā ģimenē ienākušas "svaigas asinis". Līgavas kleita bija skaista un tradicionāla, tieši tāda, kādai tai bija jābūt. Bet daudz kas bija atkarīgs arī no viņas šarma. Paklausieties - lai ko viņa arī neuzvilktu, viņa it visā izskatās burvīgi!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!