Naktī no svētdienas uz pirmdienu Holivudā norisinājās ikgadējā ASV Kinoakadēmijas Oskara balvu pasniegšanas ceremonija. Kā jau ierasts, par vienu no apspriestākajiem tematiem kļuvuši ne tikai statuešu ieguvēji un bešā palikušie, bet arī tērpi, kuros dāmas gozējušās uz sarkanā paklāja.

Ārvalstu mediji jau paguvuši izveidot apkopojumus ar vislabāk tērptajām un tām, kurām šoreiz, iespējams, pirms iziešanas no mājas būtu vajadzējis padomāt divreiz.

Lai gan viedokļi par aktrišu un citu šovbiznesa zvaigžņu kleitām atšķiras, kritiķi gandrīz vienprātīgi atzinuši, ka vislabāk tērptās aktrises titulu pelnījusi Brī Larsone, kura arī ieguva Oskaru nominācijā "Labākā aktrise galvenajā lomā" par sniegumu filmā Istaba (Room).

Starp vislabāk ģērbtajām 88. Oskara ceremonijas viešņām ierindotas arī Dženifera Lourensa, Čārlīze Terona, Keita Blanšeta, Alīsija Vikandera, Emīlija Blanta, kura rozā kleitā izrādīja grūtnieces vēderiņu, dziedātāja Lady Gaga un vēl daudzas citas.

Savukārt ne visai glaimojošas atsauksmes lielākā daļa stila un modes jomas ekspertu veltījuši aktrisei Keitai Vinsletai, kura bija tērpusies pieguļošā, spīdīgā vakarkleitā, un supermodelei Heidijai Klūmai, kura, šķiet, izvēloties tērpu sarkanajam paklājam, iedvesmojusies no aizkariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!