Foto: AFP/Scanpix

Parīzē notiekošajā augstās modes nedēļā, kurā savas kolekcijas izrāda visi aktuālākie pasaules dizaineri un modes nami, lielu atzinību izpelnījusies Žana-Pola Gotjē kolekcija, kuru iedvesmojusi mūžībā aizgājusī dziedātāja Eimija Vainhausa.

Modes pazinēji franču dizainera Gotjē vārdu parasti saista ar popmūzikas karalieni Madonnu, bet Parīzes pavasara/vasaras kolekciju augstās modes nedēļā viņš prezentēja savu veltījumu citai skatuves dīvai - 27 gadu vecumā mirušajai britu mūziķei Vainhausai.

Parīzes modes nedēļas viesiem bija iespēja klātienē aplūkot desmitiem tērpu, kuru tapšanu iedvesmojis skandalozās dziedātājas unikālais stils, kas viņas dzīves laikā tika gan cildināts, gan pelts.

Lai vēl vairāk paspilgtinātu līdzību ar Vainhausu, modelēm, starp kurām bija arī androgīnais serbu izcelsmes modelis Andrejs Pedžičs, bija sataisītas līdzīgas frizūras, kā arī uz sejām uzzīmētas dzimumzīmītes virs lūpas, bet dažas modeles uz mēles iznāca smēķējot.

Protams, ka par modes skates muzikālo pavadījumu bija izvēlētas pašas Vainhausas kompozīcijas, un šis viennozīmīgi kļuva par emocionālāko un pārsteidzošāko notikumu Parīzes augstās modes nedēļas laikā, kas guva nedalītas modes pasaules ekspertu simpātijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!