Foto: Mango

Modes un stila lietpratēja Maija Silova (attēlā), kura nesen telekompānijā LNT sākusi vadīt jaunu raidījumu Stila akadēmija, atzīst, ka viņai nav brīvdienu, bet savu darbiem piepildīto ikdienu jaunā sieviete izbauda, jo darbs ir viņas sirdslieta.

"Slodzi vajag izbaudīt. Pat tad, kad ir negulētas naktis, kad darbs un pienākumi aizņem tavas dzīves lielāko daļu, vienkārši ņem un sāc to baudīt. Citas iespējas nav, jo televīzijā gan mentāla, gan fiziska slodze ir neizbēgams un normāls process, ja esi uzticīgs savai profesijai," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Silova.

Lai gan daudzas Latvijā zināmu popularitāti iemantojušas personas savas slavas spodrināšanai izmanto dažādus šovus, Silova atzīst, ka viņai šādām lietām laika neatliek un arī īpašu vajadzību pēc tā viņa neizjūt.

"Katrs cilvēks atrod sev piemērotāko pašizpausmes veidu. Tajā momentā, kad sāk pietrūkt vai parādās alkas pēc jaunām emocijām, cilvēks meklē iespējas, kur vēl varētu realizēt savu talantu. Šobrīd man nav pat brīvdienu šī vārda klasiskajā izpausmē, tādēļ par piedalīšanos šovos, kas nav saistīti ar manu darbu, vienkārši nevaru atļauties pat aizdomāties," atzīst Silova.

Novembra sākumā risinājās jau 13. Rīgas modes nedēļa - daudzus no modes nedēļas pasākumiem gan sava darba, gan privātās intereses dēļ apmeklēja arī Silova, kura uzskata, ka šāds pasākums pašmāju modes māksliniekiem ir laba platforma sava darba prezentēšanai. Lai gan šoreiz modes nedēļas organizatoriem eksperti veltījuši ne vienu vien kritisku vārdu, Silova pati no pārmērīgas kritizēšanas atturas.

"Vienmēr un jebkurā situācijā esmu vadījusies pēc principa - sākumā ir jāorganizē, jāizdara, jāuzraksta kas labāks un iespaidīgāks un tikai tad tev ir tiesības kritizēt. Citā variantā tas sanāk tāds kritiķu sindroms - pats neko nevaru, toties lasījis esmu daudz, kā tam ir jābūt. Runāt ir viegli, darīt - mazliet sarežģītāk. Tā kā līdz šim vēl neesmu organizējusi vērienīgāku pasākumu, negribu nodarboties ar demagoģiju, kā būtu, ja būtu," smaida stila eksperte.

Vērtējot to, cik stilīgi ir latvieši, Silova piekrīt, ka latvieši vienmēr ir atšķīrušies ar talantu pat ar nelieliem finansiāliem līdzekļiem izskatīties lieliski.

"To apliecina mūsu daiļās sievietes, kuras māk apvienot saspringtu darba grafiku, ģimenes rūpes un pie tam izskatīties koptas un stilīgas, pierādot, ka laba gaume sākas ar stilu, nevis maka izmēru," tautietes slavē Silova un atzīst, ka latviešiem ir diezgan raksturīgi idealizēt citas valstis kā īstās vietas, kur rodas stils.

"Protams, ir pilsētas, kur var smelties un smelties iedvesmu sava personīgā stila veidošanai, bet tajā pašā laikā blakus ideāla stila īpašniekiem un oriģināliem veikaliem ir briesmīgi bezgaumīgas bodītes ar tādām "modes" precēm, kuras mums bija deviņdesmito gadu beigās," analizē Silova, kura gan pati sava stila dēļ ne reizi vien saņēmusi izbrīnītus komentārus.

"Viss ir atkarīgs no tā, kādā vidē tu atrodies un ar kādiem cilvēkiem satiecies. Kopumā mums ir konservatīva sabiedrība, kuras lielākā daļa nav gatava pieņemt jauninājumus. Un vēl pat līdz šim momentam, nokļūstot kādā man neierastā sabiedrības lokā, man jautā, kādēļ žaketei ir ielāps uz piedurknēm vai kādēļ džinsu bikses nodilušas, vai džemperis par lielu, jo nebija mazāka izmēra, vai kāpēc ir plastmasas pulkstenis. Tādās situācijās es smaidu, jo tas ir tik mīļi," sirsnīgi smejas Silova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!