Foto: F64

Latvijas populārākais kultūrists Aivars Visockis (attēlā), šķiet, nemaz nenoveco – par spīti gadu skaitam, viņš ir lieliskā formā un spēka pilns un turpina strādāt par treneri sporta klubā Reaktors, kā arī ar panākumiem startēt čempionātos. Visockis atklāj, kā ikvienam iegūt un saglabāt lielisku formu un veselību.

"Cilvēkam, pirmkārt, jāzina, ko viņš grib. Lai saglabātu veselību, ir pareizi jāēd, jāatsakās no kaitīgiem ieradumiem un regulāri jānodarbojas ar fiziskām aktivitātēm. Svarīgi to darīt cauru gadu, nevis tad, kad parādās pirmie saules stariņi, skriet uz zāli kaut ko labot," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Visockis.

Pie viņa sporta klubā, pavasarim sākoties, vērojams īpašs cilvēku pieplūdums, kuri paziņo - līdz Jāņiem viņiem nepieciešams iegūt labu formu. Šiem cilvēkiem treneris parasti atbild, ka tas nav iespējams.

"Par vēlu! Ja sākam šobrīd, varam savest ķermeni kārtībā uz nākamo vasaru. Mēs taču sekojam savai sejai - ik dienas saķemmējam matus un rūpējamies par seju, bet ķermeni atceramies tikai tad, kad tuvojas vasara un vajadzība atkailināties. Bet tas jādara regulāri!

Optimāls variants ir regulāri treniņi trīs reizes nedēļā - ar divām reizēm nepietiks, viena vispār nekam nederēs. Bet tagad jau ir vēl arī otra galējība - cilvēks gadu nedara neko, bet tad paņem atvaļinājumu un katru dienu nāk uz zāli. Tas nav pareizi, jo svars jāzaudē pakāpeniski! Jo lēnāk atbrīvosies no liekā svara, jo ilgāk rezultāts saglabāsies," pamāca eksperts.

Viņš ir pārliecināts, ka veselīgs dzīvesveids var kļūt par ikviena ikdienu - svarīgi izvēlēties sporta veidu, kas pašam patīk, kā arī pārskatīt ēdienkarti. "Jāatsakās no produktiem ar ilgstošu realizācijas termiņu. Jāēd pārtika, kas ātri bojājas, ne ilgi glabājamos pusfabrikātus.

Dzert vajag tikai ūdeni - nedrīkst lietot visas tās indes un kolas. Par čipsiem vispār nerunāsim - tie jāaizmirst. Jāizvairās no sālītiem produktiem. Saldumus šad tad var ieēst, bet nepārspīlējot. Vairāk jāēd dārzeņi un augļi, mazāk - miltu produkti," veselīga uztura pamatprincipus atklāj Visockis.

Viņš uzskata, ka nekad nav par vēlu mainīt savu dzīvesveidu, padarot to veselīgāku. "Pie mums uz sporta klubu nāk kāda kundze, kura dzimusi 1933. gadā - viņa droši kāpj uz velotrenažiera un vingro.

Man nepatīk, ka mēs ieliekam visus tādos gadu rāmjos. Pēc tā, cik cilvēkam gadu, secinām, ka viņš neko vairs nevar sasniegt. Bet tas, ka vecāks cilvēks kaut ko nevarētu, ir absolūtas muļķības. Nedrīkst cilvēkam uzlikt gadu kodu. Man tas darbojas tieši pretēji - es vēlos cīnīties un pierādīt, ka gadiem nav nozīmes.

Manī ir spīts pierādīt, ka varu izdarīt to, ko citi šajos gados nevar - lai redz, seko līdzi un saprot, ka tomēr var gan," iedvesmo kultūrists, kurš par spīti tam, ka viņam sen jau pāri 50, drīzumā startēs divās lielās sacensībās - 27. maijā viņš piedalīsies X- Power kausā, bet pēc tam dosies uz Krieviju, lai piedalītos starptautiskā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!