Foto: Vida Press
Pamatīgu traci raisījusi Brazīlijas smukākā dibentiņa īpašnieces Ērikas Kanelas (attēlā) jaunākā fotosesija. Kareivīgi noskaņotas feministes uzskata, ka daiļava apkaunojusi visu sieviešu dzimumu un likusi brazīlietēm izskatīties pēc prastiem gaļas gabaliem.

Kanela uzvaras laurus pretrunīgi vērtētajā dibentiņu skaistumkonkursā "Miss Bum Bum" plūca pērnā gada novembrī. Savukārt aprīļa sākumā Ērika piedalījusies pikantā fotosesijā, kurā viņas dupsi rotājuši visnotaļ divdomīgi teksti.

"Ražots Brazīlijā, derīgs 2017. gadam," vēstījuši uzraksti uz abiem Ērikas sēžamvietas vaidziņiem. Valšķīgā skaistule fotosesijā pozējusi viņas izdaudzinātās auguma aprises izceļošā bodijā.

Ārzemju mediji vēsta, ka bildes Brazīlijas medijos un sociālajos tīklos raisījušas lielu sašutumu. Šīs zemes feminisma kustības viena no galvenajām aktīvistēm Sāra Vintera Kanelai veltījusi skarbu kritiku.

"Šī fotosesija veicina to, lai cilvēki visā pasaulē Brazīlijas sievietes uzskatītu par gaļas gabaliem. Tā tikai pastiprina negatīvos stereotipus, kas ir pretrunā ar visiem mūsu centieniem, uzvarām un vēstures kontekstu," ārzemju mediji citējuši Vinteru.

Tiesa, Kanela pagaidām nav komentējusi viņai veltītos pārmetumus. Tāpat jāatzīmē, ka pavisam drīz sāksies pieteikšanās ikgadējam smukāko dibentiņu konkursam, kura fināls notiks rudenī. Līdz tam Ērika ar savu dupsi turpinās nest pasaulē Brazīlijas vārdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!