Foto: Publicitātes foto
Pirmdien, 20. februārī, Žagarkalnā risinājās jau trešā Latvijas Teātra darbinieku savienības rīkotā Teātru ziemas spartakiāde, kurā triumfēja Dailes teātra komanda.

Šis bija trešais gads, kad Latvijas teātru aktīvākie darbinieki pulcējās vienkopus, lai piedalītos spartakiādē, un šogad sacensībās piedalījās 136 dalībnieki no sešiem pašmāju teātriem.

Starp sportiskajiem teātru darbiniekiem bija arī četri teātru vadītāji - Valmieras teātra direktore Evita Sniedze, Dailes teātra direktors Andris Vītols, Latvijas Nacionālā teātra vadītājs Ojārs Rubenis un Jaunā Rīgas teātra galva Alvis Hermanis.

Kopvērtējumā visrezultatīvākais izrādījās Rubenis, bet Sniedze izpelnījās īpašu atzinību - tā kā Valmieras teātra komanda bija skaitliski neliela, tad direktorei, aizstāvot savu teātri, nācās cīnīties ar vēl lielāku sparu.

Šogad teātri īpaši bija piedomājuši pie komandu nobrauciena ar dīvainiem objektiem - Leļļu teātra komanda bija iejutusies krāsainu velniņu lomās un, ņemot talkā mūzikas atskaņošanas aparatūru, startēja tikai pēc trešā zvana, kā jau teātrī tas ir pieņemts.

Dailes teātris sevi pieteica ar divām komandām Svētki un Kapi - komandu dalībnieki startēja teletūbiju tērpos un, melnam karogam plīvojot, kalna nogāzi pievarēja, braucot uz zārka, savukārt Nacionālais teātris startēja visnotaļ "sirsnīgi" - kamanās kopā ar komandu no kalna traucās arī butaforiska milzu sirds, un teātris šo performanci nodēvēja kā Sirdij jau nevajag skaita jeb Sirds sadeg neparasti.

Tā kā disciplīnā tika vērtēts arī skatītāju ovāciju skaļums, tad lielu lomu teātru panākumos spēlēja atraktīvie līdzjutēji, kas pavadīja savu komandu startus ar dziesmām un uzmundrinošiem saukļiem.

Visu teātru pārstāvji dažādajās disciplīnās startēja ar lielu entuziasmu un centību, bet Žagarkalna Lielo balvu jeb Grand Prix šogad ieguva Dailes teātris, kurš ieguva visaugstāko punktu skaitu disciplīnu kopsummā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!