Foto: Publicitātes foto
Uzņēmēja, alternatīva dzīvesveida eksperte un Austrumu filozofijas piekritēja Elita Drāke (attēlā) pirms Lieldienām iesaka veikt pavasara tīrīšanu savā mājā, neaizmirstot nomazgāt arī logus, lai pavasarī telpās iespīdētu saule.

"Tas, ko es mācu gan saviem tuviniekiem, gan skolniekiem - līdz Lieldienām obligāti ir jāiztīra māja. Un pats galvenais - pirms šiem svētkiem jānotīra, jānomazgā, jānošrubē logi, kas gan šogad lielā aukstuma dēļ būs grūtāk izdarāms," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Drāke.

Viņa spriež, ka ideja, ko popularizē Austrumu filozofija, nebūt nav nekāds mūsdienu untums, un tai ir visai senas saknes - jau izsenis aktuālas pavasara talkas.

"Austrumu filozofijā tīrīšanu dēvē par darba terapiju. Mūsdienās jau Lieldienas katrs svin savādāk - cits kā Jēzus augšāmcelšanās dienu, cits sveic pavasara atnākšanu, citam tie ir olu un zaķu svētki, taču jebkurā gadījumā šie ir tie svētki, kas jāsagaida ar tīru, spodru māju, baltiem galdautiem un svaigumu.

Tā daru arī pati. Pie tam Zaļā ceturtdiena ir īstais laiks, lai māju izdekorētu ar ziediem. Un tādās mājās jau Lieldienas ienāks pašas," ieteikumos dalās austrumu filozofijas pārzinātāja.

Pati Drāke atzīst, ka kristīgās Lieldienu tradīcijas gan īpaši vairs nepiekopjot un Lieldienas vairāk uztverot kā pavasara atnākšanas svētkus.

"Ideāli, ja šajos svētkos ir labs laiks un ir iespēja pabūt pie dabas. Lieldienās baudu nesteidzīgas brokastis, šūpojos un priecājos par pavasara atnākšanu," savas svētku tradīcijas atklāj Drāke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!