Foto: Mango

Šovā Okartes skatuve iepazītais mūziķis Kristaps Vegners jeb Vāģis (attēlā) pamainījis savu tēlu un dzīvesveidu - kolēģes Košās iedvesmots viņš kļuvis par veģetārieti, bet kādā ballītē draugi viņu pārvērtuši par blondīni.

"Godīgi sakot, es sava izskata labā neko neesmu darījis jau gadiem. Savulaik piecus gadus trenējos hokejā, vairāk kā divus - vieglatlētikā, bet uz pēdējo treniņu aizgāju 8. klasē.  Man patīk snovbords, braukt ar riteni un kāpt kalnos, bet nekāds aktīvais sportotājs neesmu. Pēc normālas loģikas man tagad vajadzētu būt resnam un neglītam," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Vāģis.

Iespējams, no šī likteņa viņu paglābusi Anita Intaite jeb Košā, ar kuru mūziķis sadraudzējās šovā Okartes skatuve. Tā kā Košā ir veģetāriete, viņas piemērs iedvesmojis arī Vāģi atteikties no gaļas, un nu jau no oktobra arī viņš pieturas pie veģetāra dzīvesveida.

"Jūtos ļoti forši! Atceros rūgto pagātni - kad saēdos gaļas ēdienus, gulēju vaidēdams, bet tagad, kad vairāk izvēlos dārzeņus, pēc ēšanas nekad nenāk miegs. Ir ļoti daudz garšīgu lietu, kuras var ēst veģetārieši - man garšo augļi, dārzeņi un, protams, makaroni, bet mans mīļākais ēdiens ir pankūkas," stāsta Vāģis, kurš ikdienā esot lielisks pavārs.

No gaļas viņš atradis jau tik ļoti, ka ar dalītām sajūtām gaida pavasara sezonu, kad gaiss sāks ost pēc šašlikiem - viņš iesaka tautiešiem pamēģināt uzgrilēt arī citus gardumus, ne tikai tradicionālo gaļu.

Veģetārais dzīvesveids Vāģa ķermeņa uzbūvi nav mainījis - viņa svars joprojām svārstās 65 un 74 kilogramu robežās, taču puisis pēc šova piedzīvojis citas ārējā izskata pārvērtības.

"Kādā ballītē draugs un kolēģis man izbalināja matus. Bet citādi ar skaistuma procedūrām neaizraujos. Matus mēģinu mazgāt tik bieži, lai tie dažreiz būtu arī tīri, šad tad intereses pēc izpucēju zobus un dažreiz ieeju vannā," stāsta puisis.

Pēc šova Okartes skatuve noslēguma Vāģi piemeklēja tā pati problēma, kas lielu daļu jauno talantu - grūtības ar darba atrašanu -, taču Vāģis veiksmīgi ticis laukā no naudas grūtībām - viņš kā privātskolotājs sācis pasniegt ģitāras stundas.

Vāģis atsācis arī muzicēt kopā ar savu grupu Mežonīgais rieksts - jau notikuši pirmie koncerti, un jaunieši aktīvi strādā pie materiāla debijas albumam, kā arī gatavojas vasarā sarīkot unikālu rokfestivālu grupas iecienītajā atpūtas vietā Klapkalnciemā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!