Foto: Privātais arhīvs
Ietekmīgā pašmāju interneta slavenība Evelīna Pārkere gaumīgi pajokojusi par atgriešanos mājās no brīvdienām Kanāriju salās.

Jau vēstījām, ka Pārkere kopā ar savu mīļoto puisi un draudzenēm nesen devās uz silto Tenerifi, kur apmēram nedēļas garumā baudīja dažādus tūristu priekus. Šāds viņas solis izraisīja neizpratni daudzos jaunietes fanos ("Instagram" platformā viņas gaitām seko 124 000 cilvēku), jo Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijas varasiestādes rekomendē nedoties ārzemju izklaides braucienos un rūpīgi izvērtēt jebkādu ceļojumu nepieciešamību.

Virkne Pārkeres sekotāju norādīja uz viņas iespējamo bezatbildību, jo vairums meitenes fanu spiesti sēdēt mājās bez iespējām kaut kur aizceļot. "Evelīna ir devusies atpūsties uz Tenerifi, jo bija šāda iespēja un vēlme, viņa ievēro drošības pasākumus," portālam "Delfi" teica Pārkeres runasvīrs Deniss Ševeļovs.

Trešdienas vakarā Pārkere izveidoja "TikTok" video ar kadriem no ceļojuma un pievienoja tam virkni mirkļbirku: #stayhome, #latvia, #coronavirusv #travel, #virus, #covid19, #corona un citus. Video ilustrācijā Evelīna izmantoja pašmāju ziņu portālu virsrakstus, kas stāsta par pandēmijas izplatību un vakcīnām, bet vēstījumu noslēdza ar uzsaukumu: "Nu vsjo! Lūdzu, kad es iebraukšu Latvijā, dezinficējiet ielas."

Jauniete ārzemēs veikusi arī Covid-19 testu, kas uzrādījis negatīvu rezultātu.

"Delfi" jau ziņoja, ka, neskatoties uz saslimstības rādītāju samazināšanos Latvijā un vairākās citās ES valstīs, SPKC nerekomendē doties ārvalstu ceļojumos, jo citu valstu apmeklējums ir uzskatāms kā riska faktors – atsevišķās valstīs novērojams ne tikai saslimstības pieaugums, bet arī cirkulē citi Covid-19 vīrusa paveidi, kas šobrīd Latvijā vēl nav reģistrēti. Ceļojumi šobrīd ar likumu aizliegti nav, taču tiek lūgts nebraukt uz ārvalstīm izklaidēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!