Foto: LETA

Trešdienas, 11. decembra, vakarā notika Latvijas Nacionālā teātra aktrises Ditas Lūriņas grāmatas "Ar vieglu skrāpējumu ādā" atvēršanas svētki, kuros bija sapulcējušies skatuves zvaigznes tuvinieki, draugi, atbalstītāji un izdevniecības "Aminori" pārstāvji.

Jau vēstīts, ka grāmatā apkopota vairāk nekā 20 dažādu autoru dzeja, kas tuva un nozīmīga Lūriņai. Krājumu papildina sarunas ar Ditu par dzeju un dzīvi, kā arī poētiski sirreāls fotostāsts naksnīgā teātrī.

Grāmatas atvēršanas svētki tika aizvadīti sirsnīgā atmosfērā. Ditas sveicēju vidū bija viņas tēvs, režisors Valdis Lūriņš, bijusī aktrise Ausma Kantāne, dziedātājs Daumants Kalniņš, izdevniecības "Aminori" pārstāve Sandra Dambiniece un daudzi citi radoši ļaudis.

"Ar vieglu skrāpējumu ādā" ir pirmais izdevums grāmatu sērijā "Dzejas teātris". Tās mērķis ir iemūžināt skatītāju iemīļotos aktieru dzejas vakarus.

"Patiesība mums visiem ir pieejama," par savu grāmatu saka Dita, "taču dzejnieks pēkšņi ļauj pārlēkt tūkstoš soļiem. Jo viņš tos ir jau nogājis. Viņš aizmet mūs tālāk. Un pēkšņi no sava ikdienības punkta vai no sava iestrēguma punkta... mums vienkārši ir biļete! Lūdzu! Lido pāri!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!