Foto: Publicitātes foto
Maija sākumā Latvijā pirmo reizi notiks Sieviešu skrējiens, un starp sportiskā pasākuma popularizētājām ir arī sabiedrībā zināmas sievietes, kuras jau sākušas gatavoties septiņus kilometrus garās distances veikšanai.

Jau ziņots, ka par Sieviešu skrējiena vēstnesēm kļuvusi modes blogere Agnese Kleina, Dailes teātra jaunā zvaigzne Dārta Daneviča (attēlā pa labi), raidījuma Māmiņu klubs vadītāja Kristīne Virsnīte un citas, kā arī Kinomānijas vadītāja Anna Rozīte.

Pirms treniņu uzsākšanas visām vēstnesēm jādodas uz sporta medicīnas centru Sporta laboratorija, kur viņām tiek veikts veselības tests, un šonedēļ pie sporta ārstes Sandras Rozenštokas devās Kleina un Daneviča.

Testa rezultātā tiek noteikta atbilstošākā slodzes intensivitāte treniņu procesam, lai uzlabotu sportisko sniegumu un lai sportošana būtu veselīga. Pēc pārbaudēm ārste atzina, ka Kleinai, lai uzlabotu veselības rādītājus un organisma adaptāciju fiziskai slodzei, sporta treniņos jāņem vērā sava pašsajūta un vēlams veikt pulsa kontroli. Tāpat viņai sporta treniņu laikā jāiesildās, jāatsildās un jāveic bāzes slodze sirdij.

Dailes teātra jaunās zvaigznes Danevičas kompleksā slodzes testa rezultāti turpretim parāda, ka viņai jāpievērš uzmanība elpošanas ritmam fiziskās slodzes laikā un noteikti jāiesildās, kā arī pakāpeniski jāpaaugstina fiziskās slodzes intensitāte, lai pilnvērtīgi sagatavotos skrējienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!