Foto: Vida Press
Aizvadītajā nedēļas nogalē Losandželosā noticis ikgadējais "Padauzu gājiens"("Slut Walk"), kurā kupls ļaužu bariņš izgājis pilsētas ielās, lai kārtējo reizi pasaulei atgādinātu par sieviešu tiesībām ģērbties un uzvesties tā, kā viņām pašām patīk.

Gājiena patronese jau vairākus gadus ir amerikāņu modele, bijusī striptīza dejotāja Ambera Rouza, un viņa tradicionāli ir viena no spilgtākajām pasākuma viešņām.

Šogad viņa skatienus piesaistījusi ar draisku līgavas kostīmiņu un plakātu, kuru rotājis skaļš sauklis "Appreci padauzu, ar mums ir jautrāk".

Ārzemju mediji vēsta, ka šīs ikgadējās akcijas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību jautājumiem par dzimumu nevienlīdzību un sieviešu diskrimināciju. Īpaši tiek izcelts seksuālās vardarbības temats un līdzcilvēku nievājošā attieksme pret daiļā dzimuma pārstāvēm, kuras tiek nosodītas par viņu atklāto, provokatīvo ģērbšanās stilu.

"Padauzu gājiena" pirmsākumi meklējami 2011. gadā Toronto, kad kāds policists bija izteicies, ka "sievietēm ir jāpārtrauc ģērbties kā palaistuvēm", lai izvairītos no seksuāliem uzbrukumiem. Tas radīja asus protestus, un gadu gaitā šādas akcijas kļuvušas par starptautisku fenomenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!