Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Oficiālajā piecu dienu vizītē uz Pakistānu šonedēļ kopā ar laulāto draudzeni Kembridžas hercogieni Katrīnu devies Lielbritānijas princis Viljams. Tiek ziņots, ka pāris pastiprinātas drošības apstākļos valsts galvaspilsētā Islāmābādā sagaidīts pirmdien.

Vairāk nekā 1000 policistu ir norīkoti uzraudzīt karaliskā pāra drošību vizītes laikā Pakistānā, kas ir otrā apdzīvotākā valsts no 53 britu sadraudzības valstīm, vēsta "The Telegraph".

Informācija par pāra plāniem Pakistānā tiek turēta slepenībā, bet zināms, ka Viljams un Katrīna turpmākajās dienās uzturēsies ne tikai valsts ziemeļos, bet dosies arī uz dienvidiem.

Kembridžas hercogu pāris jau apmeklējies vietējo skolu, kā arī apciemojis valsts prezidentu Arifu Alvi un ticies ar premjerministru Imranu Hanu.

Pēdējoreiz kāds karaliskās ģimenes pārstāvis uz Pakistānu oficiālajā vizītē bija devies 2006. gadā. Toreiz reģionu apmeklēja Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla, ziņo raidsabiedrība BBC.

Savukārt karaliene Elizabete II, kā arī Viljama māte Velsas princese Diāna Pakistānā viesojās aizvadītā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!