Foto: Renars Koris
Pagājušās nedēļas izskaņā Reņķa dārzā Ventspilī tika aizvadīts šlāgerfestivāls "Uz dziesmotā viļņa", kas vienkopus bija sapulcējis 30 dažādu paaudžu populāros mūziķus un kuplu pulku šlāgermūzikas cienītāju.

Kā vēsta pasākuma rīkotāji, koncertu apmeklēja vairāk nekā trīs tūkstoši klausītāju. Vakara vadīšana bija uzticēta aktieriem Marijai Bērziņai un Ģirtam Ķesterim.

Festivālā uz skatuve kāpa Andris Baltacis, Jānis Moisejs, brāļi Ziemeļi, Liene Šomase, Kaspars Markševics, Ineta Rudzīte, Ainars Bumbieris, Tihovsku ģimene, māsas Legzdiņas, Rikardions, Aigariņš, grupas "Zeļļi", "Neaizmirstulītes", "Mākoņstūmēji", "Crazy Dolls", "Dvinskas muzikanti", "Bruģis", "Klaidonis", "Dakota" "Vēja runa", "Tālbraucēji", "Zaļā galma kapela", "Dobeles zemessargi", "Lauku muzikanti" un citi.

Festivāla īpašie viesi bija komponists Jānis Lūsēns, kurš šogad atzīmē 60 gadu jubileju, kā arī dziedātāji Uģis Roze, Ingus Pētersons, Žoržs Siksna un Laimis Rācenājs & "Neaizmirstulītes".

Pēc pusnakts zaļumballi spēlēja grupa "Dakota". Kā norāda pasākuma rīkotāji, festivāls, kas solās kļūt par labu tradīciju, Ventspilī norisināsies arī nākamgad.

Jāatzīmē ka ventspilnieki šogad festivāla ietvaros balsojumā lēma, ka viņu pilsētas simpātiju balva pienākas grupai "Klaidonis" par dziesmu "Vai tas var būt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!