Foto: DELFI

Jau sestdien, 27. aprīlī, visā Latvijā norisināsies Lielā talka, kuras ietvaros ļaudis tiek mudināti sakopt un uzspodrināt ne tikai sabiedriskas vietas, bet arī savas sētas un īpašumus. Īpašā notikuma gaidās ceturtdien Bastejkalnā notika ietalkošana, kurā piedalījās arī sabiedrībā zināmi ļaudis – talkas vēstneši.

Pasākumā piedalījās Lielās talkas radošā komanda, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis, konkursa "Ineses Galantes talanti" dalībnieki, kā arī vēstneši – dziedātāja Agnese Rakovska, TV personība Dagmāra Legante un radio Pieci.lv mūzikas redaktors Rudolfs Budze jeb Dj Rudd.

Jāatzīmē, ka sestdienas rītā Lielo talku atklās tās vadītāja Vita Jaunzeme, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce. Tāpat atklāšanas pasākumā piedalīsies arī jaunās paaudzes pārstāvis, iezīmējot šī gada Lielās Talkas tematiku #EsPiederuNakotnei, akcentējot, ka šī kustība neapstājās pie valsts simtgades svinībām, tieši pretēji – tā attīstās.

Svinīgais pasākums pulksten 9 no rīta notiks 11. novembra krastmalā pie Lielā Kristapa.

Kā vēsta pasākuma organizatori, šī vieta nav izvēlētā nejauši. Par godu Latvijas divsimtgadei un nākamajām paaudzēm pirms gada, noslēdzoties Latvijas simtgades talkai, šajā vietā tika iestādīta liepa. Piedaloties visu tradicionālo konfesiju vadībai, pērn Valsts prezidents Raimonds Vējonis, liepu stādot, pauda vēlmi, lai nākotnē Latvija kļūtu par zaļāko valsti pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!