Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ziemas saulgrieži īpaši krāšņi atzīmēti mītiskajā un dažādiem nostāstiem apvītajā Stounhendžā Anglijā – tur aizvadītās nedēļas izskaņā pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku, vēsta dažādi ārzemju plašsaziņas līdzekļi.

Sestdienas, 22. decembra, rītā kupls pulks ļaužu pie akmeņu krāvumiem sagaidījuši pirmo saullēktu pēc ziemas saulgriežiem, ziņo aģentūra "Reuters".

Maģiskais pasākums vienkopus pulcējis visraibāko publiku un dažāda vecuma ļaudis – svētceļniekus, modernos druīdus un pagānu, hipijus un citus kolorītus personāžus. Viņus visus vienojis viens mērķis – ar dziesmām, dejām un aplausiem sveikt pirmos saules starus.

Vasaras un ziemas saulgrieži ir viens no retajiem notikumiem, kad Stounhendža tiek atvēra publiskai apskatei.

Kā vēsta mediji, arī šoreiz pasākumu uzraudzījis kupls likumsargu pulciņš, kas nodrošināja, lai nekas netiktu izdemolēts un nenotiktu apreibināšanās ar alkoholu un aizliegtām vielām. Svinības aizvadītas ļoti mierīgi, bet raidsabiedrība BBC ziņo, ka dažiem pasākuma apmeklētājiem omu nedaudz pabojājuši monumenta apkaimē esošie lielie sastrēgumi.

Pirmās ziņas par to, ka šajā vietā notikusi saulgriežu gaidīšana, rakstos parādījušās jau pirms vairāk nekā 1000 gadiem. Savukārt par pašu Stounhendžu tiek lēsts, ka tā ir vismaz 4000 gadu sena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!