Foto: LETA
Deputāts Jānis Junkurs (attēlā centrā) jau izpelnījies sabiedrības uzmanību kā bijušais modelis, taču nu, uzsākot darbu Saeimā, viņš mainījis savu modeļa imidžu, nogriežot matus un izveidojot deputāta amatam šķietami piemērotu tēlu.

"Matus nogriezu jaunā darba sakarā. Gribēju to izdarīt jau pirms deputāta zvēresta nodošanas, taču tam nepietika laika," izklaides portālam Mango atklāj neatkarīgais deputāts, kurš ir viens no sešiem, kas pameta Zatlera Reformu partiju, izveidodami tā saukto "Olšteina sešinieku".

Iepriekš 27 gadus vecais vīrietis lepojās ar gariem, blondiem matiem, taču nu kļuvis par īsa griezuma valkātāju.

"Nebija tā, ka man kāds būtu aizrādījis par to, ka deputātam jābūt pieklājīgākai frizūrai. Man personīgi likās, ka būtu solīdāk, ja es jaunajā amatā atbrīvotos no garajiem matiem," stāsta Junkurs. Viņš spriež, ka matu nogriešana simbolizē arī jauna posma uzsākšanos viņa dzīvē.

Jaunais vīrietis, kurš kā profesionāls modelis darbojies visā pasaulē, demonstrējot dažādu slavenu zīmolu apģērbus, atzīst, ka viņam neesot nekādu problēmu ikdienā ģērbties arī lietišķajā stilā, kā to pieprasa jaunais amats.

"Tas ir citādāk, kā pirms tam biju pieradis ģērbties, taču man ir pieredze ar dažāda stila apģērbiem un lietišķais stils man nav nekāds izaicinājums," uzskata Junkurs.

Viņš atklāj, ka paralēli darbam Saeimā labprāt turpinātu arī savas modeļa gaitas, tiesa, vispirms jānoskaidro, vai tas oficiāli ir iespējams. Jānis jau saņēmis piedāvājumu kā modelis piedalīties Rīgas Modes nedēļā, bet vēl nezina, vai to akceptēs.

Katrā ziņā, ja paralēli pienākumiem Saeimā viņš varēs arī demonstrēt modes, imidža izmaiņas modeļa darbā nekaitēs. "Mans jaunais matu griezums arī modes pasaulē ir aktuāls," teic Junkurs.

Galerijā: Junkurs pirms imidža maiņas - ar garajiem, blondajiem matiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!