Foto: Privātais arhīvs
Pēc 10 gadu ilgas kopābūšanas izjukusi Latvijas Nacionālās operas un baleta prīmas Margaritas Demjanokas laulība ar baleta solistu Arturu Skuteļski, šonedēļ ziņo dzīvesstila žurnāls "Kas Jauns".

Demjanoka ar Skuteļski gredzenus mija 2016. gada vasarā, taču pāris pirms tam bija kopā sešus gadus. Šobrīd baleta pāra laulība ir juridiski šķirta, un dejotāja atzīst: šķiršanos veicinājusi pandēmija, neviena trešā persona laulības krahā nav iesaistīta.

Kā žurnālam "Kas Jauns" atklāj māksliniece, šķiršanās iniciatore bijusi Margarita pati, bet notikušais viņai ir smags pārdzīvojums. "Man ir ļoti grūti par šo runāt... Varu teikt tikai to, ka tā bija pandēmija, kuras iespaidā mūsu ģimenes dzīve beidzās. Šīs grūtības mēs nepārvarējām. Un nē, nebija neviena trešā cilvēka. Mūsu gadījumā ir runa par atbildību, par atbalstu, ko acīmredzot viens otram nespējām sniegt."

Margarita Demjanoka stāsta: visu mainījis tas, ka pandēmijas dēļ atņemta iespēja būt uz skatuves, pasniegt baleta nodarbības klātienē, tikties ar cilvēkiem. Spriedzes dēļ dejotāja nonākusi līdz depresijai un panikas lēkmēm, kā arī zaudējusi deviņus kilogramus svara. Māksliniece vērsusies pēc palīdzības pie psihoterapeita, taču sapratusi, ka vēl nav gatava runāt par laulības izjukšanu.

Demjanoka arīdzan zina teikt, ka baleta aprindās daudzas ģimenes nav izturējušas pandēmijas uzliktos pārbaudījumus, tostarp finanšu krīzi: "Diemžēl visos šajos gadījumos pandēmijas priekšā salūzuši un padevušies tieši vīrieši," viņa teic. Baleta prīma šobrīd dzīvo divatā kopā ar dēlu Kirilu no iepriekšējām attiecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!