Ar zelta godalgu un kroni no konkursa Mrs. Grandma Universe, kas no 19. līdz 23. janvārim norisinājās Bulgārijā, atgriezusies Latvijas pārstāve – 52 gadus vecā Stella Vilema (attēlā). Konkurss par pasaules skaistāko vecmāmiņu pasaulē noticis pirmo reizi, un mūsu pārstāvi savā jaunajā skolā tam sagatavoja Elita Drāke un Liene Skulme.

"Bulgārijā jau 200 gadus 21. janvārī tiek svinēta vecmāmiņu diena, un divus gadus šajā dienā tur notiek vietējais vecmāmiņu skaistuma konkurss. Šogad pirmo reizi vēsturē šos konkurss tika sarīkots visas pasaules mērogā, un esam vairāk kā priecīgas, jo Stella ir pārspējusi visas mūsu cerības un izcili tikusi galā, izcīnot Latvijai kroni pirmajā pasaules vecmāmiņu skaistumkonkursā," lieliskos jaunumus izklaides portālam Mango atklāj Drāke.

Tieši viņa kopā ar Lieni Skulmi no Latvijas apburošajām vecmāmiņām dalībai konkursā izvēlējusies Stellu, kura īpaši apmācīta viņu skolā Sku-Dra. Drākei bijis tas gods arī būt Mrs. Grandma Universe žūrijā.

"Žūrijā bijām kopā desmit sievietes. Jā, tieši sievietes, jo vīrieši jau vairāk vērtē to ārējo skaistumu, bet šajā konkursā uzsvars bija uz personību. Konkursā piedalījās 16 sievietes no visas pasaules, un viņas salīdzināt vispār ir ļoti grūti. Interesanti, ka vecmāmiņu vecums bija ļoti dažāds - no 45 līdz 63 gadiem," stāsta Drāke.

Cienījamā vecuma dāmām peldkostīmos neviens pa skatuvi defilēt nelika - viņām nācās atrādīt tautas tērpus, sniegt muzikālus priekšnesumus un deklamēt dzeju.

Galu galā piešķirtas divas zelta godalgas - tituls Mrs. Grandma Universe 2012 piešķirts vecākajai konkursa dalībniecei - 63 gadus vecai zviedrietei Ivanai Amrai, kurai ir astoņi mazbērni, savukārt otru kroni un titulu - Mrs. Grandma European Union 2012 dabūjusi Latvijas pārstāve Stella. Abas uzvarētājas savā starpā arī ļoti sadraudzējušās un jau sarunājušas nākamās tikšanās.

"Stella Latvijā ir aizsākusi jaunu procesu - nu arī Latviešu sievietes sapratīsies, ka vecmāmiņas gods nav jāslēpj, un ka vecmāmiņas var būt ļoti jaunas un skaistas," priecājas Drāke.

Pati Latvijas pārstāve portālam Mango atzīst, ka ir ļoti pateicīga Drākei un Skulmei par dāvāto iespēju un atbalstu, un aicina arī citas Latvijas sievietes nebaidīties pieņemt dzīves piedāvātos izaicinājumus.

"Esmu ļoti priecīga, ka uzdrošinājos pieteikties šim konkursam, kaut gan teikšu, nebija viegli pieņemt šo lēmumu. Mani uzrunāja konkursa nosaukums, jo iedomājos, ka tas varētu būt kaut kas ļoti sirsnīgs, un mana mazmeitiņa būs lepna, ka viņas vecmāmiņa ir piedalījusies šādā konkursā.

Un tā kā es ne tikai piedalījos, bet atvedu kroni un titulu, prieks ir divtik liels. Ceru, ka mana uzdrošināšanās piedalīties konkursā mazmeitiņai būs kā stimuls dzīvē iet uz priekšu daudz drošāk," emocijās dalās Stella. Viņa ir pārliecināta, ka godam iznesusi Latvijas vārdu pasaulē.

"Izgāju latviešu tautas tērpā un nodejoju ar trejdeksni, kas izraisīja īpašas ovācijas. Talanta demonstrēšanai izvēlējos savu mīļāko bērnības dziesmu Edelweiss - šī visiem pazīstamā dziesma bulgāros izraisīja lielas emocijas," par konkursu stāsta Latvijas pārstāve.

Stellai ir 52 gadi, viņa ir laimīgi precējusies, viņai ir divas pieaugušas meitas, 18 gadus vecs audžudēls un mazmeitiņa Amanda, kuru Stella dēvē par savu prieku un acuraugu.

"Mana prioritāte ir mana ģimene, esmu tāds mājas gariņš, kas pabaro, apčubina un rada mājas sajūtu. Man ir daiļdārzs, par kuru pati arī rūpējos, man ļoti patīk gatavot, uzņemt pie sevis draugus, aizbraukt uz svešām zemēm, sajust to īpašo gaisotni, izzināt kultūru un tradīcijas.

Jau no bērnības esmu draugos ar sportu, ziemā izmantoju katru izdevību, lai aizbrauktu uz kalnu paslēpot, vasarā mums dārzā novilkts volejbola tīkls, kur spēlējam bumbu un badmintonu. Divus gadus atpakaļ pabeidzu kursus un ieguvu sertifikātu daivingā. Vispār esmu asu izjūtu cienītāja," par sevi stāsta Stella.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!