Foto: DELFI

Uzņēmēja, lektore un ekstrēmo sporta veidu cienītāja Lilita Siliņa (attēlā), kura skaistumkonkursā Mrs. Grandma Universe 2013 ieguva ne tikai greznu kroni, bet arī titulus "Mrs. Grandma Universe Star" un "Mrs. Grandma Universe Globe", neraugoties uz aizņemto ikdienu, ievērojamu laiku velta dažādām skaistumkopšanas procedūrām.

Kā atklāj Latvijas skaistākā un atraktīvākā vecmāmiņa, viņas ikdienā koptam un pievilcīgam izskatam ir būtiska nozīme, jo Lilitas nodarbošanās saistīta ar cilvēkiem un, tiecoties pretim jauniem panākumiem, sevi nemitīgi jāuztur labā formā.

"No rītiem, kad ceļos augšā, uzreiz nelecu laukā no gultas, bet vispirms kārtīgi izstaipos. Sāku ar kājām un rokām un turpinu ar mugurkaula staipīšanu, gultā apgriežoties četrrāpus un, sākot no jostasvietas uz augšu, centimetru pa centimetram kārtīgi izstaipot ikvienu skriemelīti.

Pēc šādas mierīgas pamošanās pirmām kārtām ar sudraba karotīti notīru mēli, jo uz tās nakts laikā ir sakrājušās organisma šlakvielas. Pēc tam muti izskaloju un reizēm iedzeru siltu ūdeni ar citronu.

Tālāk seko ikrīta sejas maksas vai, ja vajadzīgs, skrubja uzklāšana. Maskai esot uz sejas, arī gatavoju brokastis, kas gan īsti nav ieteicams, tomēr, tā kā esmu ļoti aizņemta, šādi optimizēju savu laiku," sarunā ar DELFI Izklaide smej Lilita.

Tāpat skaistumkonkursu dalībniece atzinīgi vērtē kontrastdušu, kā arī populāro Ineses Ziņģītes rīvēšanās mācību, kas ir viens no efektīvākajiem līdzekļiem cīņā ar novecošanu.

"Kontrastdušu veicu gan sejai, gan ķermenim, un tā ļoti labi noder celulīta novēršanā. Arī rīvēšanos piekopju regulāri. To daru ar asiem dvieļiem, kas samitrināti aukstā ūdenī, pēc dušas, sākot no roku pirkstu galiem līdz pat pēdām.

Kad tas izdarīts un āda kļuvusi rožaini sārta, atkal viegli noskalojos dušā un pēc procedūras cenšos nesmērēties ne ar kādiem krēmiem un losjoniem, lai ķermenis uzņemtu skābekli," stāsta Siliņa.

Tāpat vitālajai vecmāmiņai ir savi noslēpumi stingru un tvirtu krūšu saglabāšanai, kam netraucē arī uz priekšu ritošais gadu skaits.

"Lai saglabātu tvirtas krūtis, regulāri jāiet kontrastdušā un lieliski noder jau minētā norīvēšanās. To darot, būtiski ir ievērot pareizu virzienu, lai kustības dotos prom no limfas, tā veicinot asinsriti.

Esmu arī eksperimentējusi ar gulēšanu krūšturī. Speciālistu viedokļi par šo metodi gan dalās, tomēr esmu pārbaudījusi tās lietderīgumu un iesaku arī citām sievietēm.

Ir jāguļ mīkstā un ne pārāk stingrā krūšturī, kas piekļaujas ādai, bet nav pārāk ierobežojošs. Tāpat ir svarīgi, lai krūšturis nesildītu ādu. Kombinācijā ar norīvēšanos un kontrastdušas procedūrām šī metode patiešām dod rezultātus, un krūtis ātri vien kļūst manāmi stingrākas un tvirtākas," iesaka Siliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!