Foto: F64

Jaunā televīzijas seja – šova Okartes skatuve 2 koncertu tiešraides vadītāja Māra Zālīte (attēlā) - vienmēr bijusi kāra uz ātrajām uzkodām, taču nu jau trīs mēnešus kopā ar draugu viņa uzsākusi veselīga dzīvesveida kūri. Rezultāti ir acīmredzami.

"Atzīšos - man ir kārais zobs uz ātrajām uzkodām. Nespēju atteikties no tunčmaizītes un visām pārējām jau gatavajām trijstūrveida maizītēm; man ļoti garšo arī frī kartupeļi," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Māra Zālīte.

Viņa neesot saldummīle - no kārumiem viņai garšo tikai gumijas lācīši, bet viņas klupšanas akmens ir ātrās uzkodas. Meitene lieliski saprot, ka šāda pārtika viņas izskatam par labu nenāk, tāpēc pirms trim mēnešiem izlēmusi mainīt ēdienkarti.

"Izlēmu audzināt raksturu un ēst veselīgi. Man ļoti palīdz tas, ka veselīgi ēst izlēmām kopā ar draugu. Jau trīs mēnešus cenšamies neēst neveselīgu pārtiku - vairāk ēdam dārzeņus, piena produktus, liesu gaļu. Tunčmaizītes vietā izvēlos ābolu, tomātiņu, gurķīti.

Uzreiz, kā parādās pirmie vietējie dārzeņi, taisu no tiem salātus. Lai uzturētu tonusu, pavasarī dzeru iepriekšējā vasarā lasītas zāļu tējas. Uz palodzes audzēju lociņus, cenšos ēst veselīgu un dabīgu pārtiku," stāsta šova vadītāja.

Viens no pārīša iecienītākajiem veselīgajiem ēdieniem tagad ir Cēzara salāti, kurus Māras draugs māk pagatavot 20 minūšu laikā. "Vajadzīgs avokado, salātlapas, mērcīte, vītināta gaļa un siers. Var ātri pagatavot, un tie ļoti labi piepilda vēderu uz ilgu laiku," drauga īpašo recepti atklāj Māra.

Pēc trīs mēnešu veselīgās ēšanas kūres viņa gan strauju svara zudumu nenovērojot, taču izskats uzlabojies kopumā. "Vaidziņi kļuvuši sārtāki, sejā parādījies dzīvīgums. Jūtos enerģijas pilna, nagi ir stiprāki," veselīga dzīves veida bonusus uzskaita televīzijas meitene.

Par savu labo figūru viņai daļēji jāpateicas arī savai aizmāršībai. "Es dzīvoju sestajā stāvā, un man ir tā, ka, izgājusi no mājas, regulāri atceros, ka dzīvoklī esmu aizmirsusi kādas mantas. Tā nu es augšā un lejā uz sesto stāvu skraidu vairākas reizes dienā," smejoties stāsta simpātiskā meitene, atklājot, ka pa pilsētu labprāt pārvietojas kājām vai brauc ar riteni, bet viņas lielā aizraušanās ir deja.

"Ja man jāizvēlas starp sporta zāli un dejām, noteikti izvēlos dejas! Kopš bērna kājas līdz apmēram 20 gadu vecumam dejoju tautas dejas, Kultūras koledžā trīs gadus apguvu laikmetīgo deju, un maijā piedalīšos Magic Dance Expo Ķīpsalā kā dejotāja," stāsta Māra.

Viņa jau lieliski iejutusies šova Okartes skatuve 2 vadītājas lomā, un pirms katra raidījuma ar Māri Grigali veic īpašu plaukstu sasišanas rituālu, lai noņemtu stresu un droši kāptu uz skatuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!