Foto: LETA

Aizvadītā gada augustā ar jautru burziņu tika atklāts populārā pašmāju pavāra Mārtiņa Sirmā (attēlā) un viņa kolēģa Ērika Dreibanta zivju bistro 3 zivis. Šī gada 2. septembrī ēstuve tiks slēgta, taču jau tuvākajā laikā tā atgriezīsies pie gastronomijas brīnumu cienītājiem restorāna veidolā un turpmāk sauksies 3 naži.

"Mums ar kolēģiem ir tikai viens mērķis - augt un attīstīties. Esam nolēmuši nedaudz pamainīt konceptu, taču tas viss tiek darīts tikai tādēļ, lai ēdienu baudītājiem piedāvātu vēl labāku servisu," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Sirmais.

Pavārs ar saviem domubiedriem nolēmis, ka bistro pārtaps par restorānu, mainīsies ēdienkarte, interjers un arī šefpavārs. Tiesa, atrašanās vieta paliks nemainīga - Smilšu iela.

"Jaunais šefpavārs būs Artūrs Taškāns, kurš pirms aptuveni pieciem gadiem devās uz Angliju, ir strādājis vairākos izcilos Londonas restorānos un guvis milzīgu pieredzi.

Pirms kāda gada viņš iegriezās Latvijā un mēs satikāmies. Sarunas laikā atklājās, ka Artūrs labprāt atkal atgrieztos Latvijā pavisam. Šīs sarunas iespaidā radās ideja izveidot bistro 3 zivis, bet tagad esam nolēmuši pacelt latiņu augstāk," stāsta Sirmais.

Savukārt taujāts, kādēļ gaidāmais restorāns sauksies 3 naži, Mārtiņš prāto, ka iekļaut nosaukumā šo skaitli jau kļuvusi par tādu kā sava veida tradīciju - sākumā bija trīs pavāri, kas atvēra restorānu Tam labam būs augt, bet pēcāk izveidoja bistro 3 zivis. Šāds nosaukums 3 naži, viņaprāt, ir tikai likumsakarīgs.

Sirmais arī sola, ka jaunajā restorānā, kurš varētu tikt atklāts septembra vidū, cenas būs līdzīgas kā 3 zivju bistro, un viņš ir pārliecināts, ka jaunā ēstuve ēdienu baudītāju vidū būs vēl iecienītāka par iepriekšējo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!