Foto: Aleksandrs Sokolovs

Psihoterapeites Ainas Poišas izteiktais vērtējums par fitnesa modeļu bumu Latvijā izsaucis īstu vētru sociālajos tīklos. Savu un citu trenēto skaistuļu godu aizstāvēt metas arī pašas fitnesa skaistules, tostarp arī seksīgā Karīna Akmens (attēlā), kā arī sabiedrībā pazīstamas personas.

"Šodien apskatīju sieviešu kultūristu foto Delfos un domāju, ka man šonakt murgi rādīsies. Tādas... Hmm... Briesmones. Vēl cerība, ka fotogrāfs nohaltūrējis," savu viedokli sociālajā tīklā Facebook paudusi kāda Daila. Simpātiskā fitnesa meitene Karīna Akmens metusies aizstāvēt trenēto meiteņu godu.

"Jā, jā, Daila, tu ļoti delikāti un nevienam nemanāmi uzbrauci un noliki manu ārējo izskatu. Tā it kā starp citu. Tu uzvarēji šīs dienas online cīņā un pazemoji mani. Es tagad jūtos neglīta un briesmīga. Bet ko lai saka- cilvēkiem patīk pazemot citus.

Man nepatīk, jo, lai kā es izskatos, es priecājos, ja cits cilvēks ir komfortabls savā ādā, tieši tāpēc es daru manu darbu- jo es dievinu, kad cilvēki ir laimīgi. Ko arī tev novēlu," smalki skandālisti pie vietas nolikusi fitnesa skaistule.

Trenētās skaistules aizstāv arī fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs, kurš atklāj, ka pašlaik draudzējas ar fitnesa modeli, kura esot pakāpi augstāka par standarta Latvijas meitenēm. "Es nevaru vairs iedomāties nopietnas attiecības ar "parasto" meiteni.

Man patīk, ka mums ir vienāda ēdienkarte, patīk, ka viņa arī trenējas katru dienu. Bet galvenais ir tas tvirtais ķermenis un fantastiskais dibens - tas nav iespējams netrenētai sievietei," uzskata Sokolovs.

Akmens savukārt nosunī dāmas ar "ļoti viduvējiem vai galīgi bezformīgiem augumiem", kuras atļaujas publiski diskutēt par pareizu ēšanu un atklāj, ka pati nereti palīdz tik pie sapņu auguma izlutinātām bagātniecēm un modelēm, ne tikai fitnesa skaistulēm. Uz to pret fitnesa dzīvesveidu noskaņotie tautieši atbild, ka tas nedod Karīnai tiesības "nolikt" cilvēkus, kas nav "vajadzīgajā formā, lai komentētu".

Diskusijā par fitnesa tēmu asi iesaistījies arī mūziķis Ivars Kļaviņš. "Mēs kad ar kolēģi ejam uz fitnesu, tad parasti ierēcam par pārkačātajām Švarcneigera tipa sievietēm, un tā dara lielākā daļa vīriešu!

Es uzskatu, ka par savu ķermeni ir jārūpējas, tomēr visu vajag darīt ar prātu, kā zināms visi šitie te pārkačātie gan sieviešu, gan vīriešu ķermeņi vienā brīdī vienkārši nošļūk un tad cilvēks izskatās pēc sakožļāta sūda," satrakojies Kļaviņš.

"Tas ir skumji, ka tu ņirgājies par sievieti, lai kāda tā būtu. Par resniem cilvēkiem tu arī ar kolēģi tā iesmej?" mūziķim jautā skaistā fitnesa censone Paula Freimane. Ivars uz to atbild, ka viņam nākot smiekli par fitnesa modelēm, uz ko saņem trāpīgu atbildi no skaistās un trenētās Paulas.

"Un šīs sievietes smejas par tādiem vīriešiem kā tu! Nesatraucies, tu ar tādu nekad nebūsi kopā un par tiem "pārkačājušiem vīriešiem", par kuriem arī tu iesmej, arī tāds tu nekad nebūsi. Tāpēc jau mēs visi tagad viens otru neapsmiesim vai ne? Varbūt tad tev jāsmejas pašam par sevi?" jautā Paula.

Tikmēr populāri un mazāk populāri ļaudis turpina vārīties sociālajos tīklos un jau sadalījušies divās frontēs - vieni asi kritizē trenētās meitenes, otri - uzsver, ka fitnesa modeles ir jaunais skaistuma etalons, bet sievišķīgo apaļumu laiki pagājuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!