Foto: DELFI
Dažādu publisku pasākumu apmeklēšanas neatņemama sastāvdaļa ir arī fotografēšanās, un pēdējo gadu laikā arī Latvijā pamanāma kļuvusi kāda amizanta tendence – līdzko pret cilvēkiem pavēršas fotoobjektīvs, viņi izstiepj rokas dažādos žestos, bet sejas savelkas pretdabiskās grimasēs.

Šāda pozēšanas maniere novērojama ne tikai populārākajos Rīgas un citu pilsētu naktsklubos, jo arī šovbiznesa industrijas nozīmīgākajos pasākumos nereti gadās redzēt visdīvainākos žestus un grimases.

Starp iecienītākajiem žestiem ir tā saucamās "victory" jeb "uzvaras" zīmes rādīšana, tāpat nereti cilvēki pirkstu samežģī metālistu iecienītajā pirkstu kombinācijā, izstiepjot mazo pirkstiņu un rādītājpirkstu.

Tomēr daudz biežāk cilvēki vienkārši plātās ar rokām, iespējams, īsti pat nesaprotot, ko ar šādiem žestiem vēlas pateikt.  

Pirkstiņu vicināšanas liga skārusi arī daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus - gandrīz ikvienā ar šovbiznesa vidi saistītā pasākumā kāds populārs dziedātājs vai citas izklaides sfēras pārstāvis, pozējot fotogrāfam, rāda dažādus žestus vai izkar mēli, iespējams, tādējādi iedvesmojot uz šādu rīcību arī nenobriedušo sabiedrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!