Foto: Privātais arhīvs

Ceturtdien TV3 tika aizvadīta šova "Operācija: Jauna dzīve" piektā epizode. Tajā varēja redzēt, kā norisinās jau noskaidroto finālistu pārvērtību process: operācijas un atkopšanās pēc tām, fiziskie treniņi un skaistuma procedūras. Tika noskaidrota arī piektā pārvērtību fināliste, par kuru kļuva simpātiskā Danēla Krūmiņa.

Par iespēju bez maksas saņemt vairākas plastiskās operācijas, kā arī jaunu, žilbinošu smaidu cīnījās priekšpēdējais finālistu trijnieks – trīs dāmas, kuras vieno vēlme būt sievišķīgām, mīlētām un pieņemtām.

Iepazinām divu bērnu māmiņu Sanitu, kura ikdienā ar smaidu un šķietamu drosmi un ekstravertumu maskē dziļus emocionālus pārdzīvojumus un sevis nepieņemšanu – Sanitas augums pēc dzemdībām ieguvis nevēlamas aprises un neatbilst sievietes pašsajūtai.

Sacensībā piedalījās arī Anita: ar savu izskatu neapmierināta divu vājdzirdīgu bērnu māmiņu, kura pirms dažām nedēļām turklāt vēl šķīrusies no vīra. Sieviete atzina, ka līdzšinējo dzīvi viņa veltījusi atvasēm, aizmirstot gan par sevi, gan laulāto draugu, un vīrs radis laimi un mierinājumu jaunā ģimenē.

Trešā dāma ir rīdziniece Danēla – jauna sieviete, kura var lepoties ar 75K izmēra krūšturi, kas gan, viņasprāt, godu nedara, proti, neticamais krūšu izmērs viņai allaž bijis pazemojošs traucēklis gan saskarsmē ar pretējo dzimumu, gan liedzis dzīvot pilnvērtīgu, fiziski aktīvu dzīvi un radījis nopietnas muguras veselības problēmas. Tieši viņa tika pie iespējas šovā sevi uzlabot.
Vārds, uzvārds: Danēla Krūmiņa

Vecums: 31

Dzīvesvieta: Rīga

Attiecību statuss: Neprecējusies

Nodarbošanās: Sociālo mediju eksperte

Ko vēlas mainīt savā izskatā? "Manī ir vairākas nepilnības: noslīdējuši acu plakstiņi, kas liek izskatīties vecākai nekā esmu, kā arī visu laiku izskatos noskumusi; nevienādā lūpu kontūra – uzkrāsojot tās izskatās, ka būtu darījusi to steigā un vienu lūpu daļu neesmu līdz galam uzkrāsojusi; kā arī dzeltenīgā zobu nokrāsa un šķirba starp priekšzobiem nemaz nevilina smaidīt ar atvērtām lūpām. Ja šīs nepilnības varu kaut kā nomaskēt un neizcelt, tad ir viena (precīzāk – divas) lietas, kas ne tikai netīk, bet arī apgrūtina ikdienu. Un tās ir manas krūtis. Ja ir daļa sieviešu, kas sapņo par krūšu palielināšanu, tad es vēlos tās samazināt, jo ikdienā ar 75K izmēru sadzīvot nav viegli. Mazākā bēda būtu tas, ka ir grūti atrast pievilcīgu krūšturi vai ķermenim glaimojošu apģērbu, taču ikdienā ir jūtams tas smagums. Ir jūtams un redzams, kā tas iespaidojis mugurkaulu – tas ir šķībs, mugura veido nelielu kūkumu, katru dienu jāsadzīvo ar muguras sāpēm. Lai gan pusgada laikā esmu nometusi 26 kg liekā svara, krūšu bļodiņas izmērs nav mainījies. Jau četrus gadus tās ieguļ K izmēra krūštura bļodiņā. Tādēļ ticu, ka man pārmaiņas nepieciešamas ne vien, lai uzlabotu patiku pret sevi, bet arī veselības stāvokli un stāju – nebūtu jāsatraucas, ka vecumdienās jāstaigā ar kupri," atklāti teic Danēla.

Viņa ir pārliecināta, ka par šo tematu ir būtiski runāt, lai izglītotu sabiedrību un lauztu priekštatus, kas valda par dāmām ar lielām krūtīm. "Liela daļa cilvēku uzskata, ka dzīve ar lielām krūtīm nav apgrūtinoša, jo ir sievietes, kas apzināti palielina savējās. Netiek runāts, kā ir patiesībā – ar kādām fiziskām un emocionālām grūtībām jāsadzīvo tām sievietēm, kuras kopš dzimšanas aplaimotas ar lielām krūtīm. Valda uzskats, ka sievietes dzīvo tikai ar pozitīviem komplimentiem! Taču meitenes, kurām jau agrā bērnībā strauji veidojas krūtis, jāsaskaras ar savu vienaudžu izsmieklu un arī seksuāliem uzbrukumiem," uzskata Danēla.

Ārsta komentārs par veicamo: "Danēla cieš no gigantomastijas. Dzīve ar tādu problēmu jaunai sievietei varētu būt katastrofa. Līdz ar gadiem rodas problēmas mugurkaulā. Tādēļ, kad ieraudzīju Danēlu, uzreiz sapratu, ka man viņai jāpalīdz. Operācija nebūs viegla. Daudzi ārsti, kuri veic krūšu operācijas, to nedarītu, jo tas ir riskanti. Mēs apzinājāmies riskus. Bet, pateicoties projektam, mēs varēsim pierādīt, ka augstākā līmeņa operācijas ir iespējamas veikt Latvijā un mūsu klīnikā "Lipex"," skaidro ķirurgs Eduards Jurševics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!