Foto: Kadrs no video
Aizvadītajā nedēļā oficiāli atklāta Latvijā pirmā kontrolētas sadzīves priekšmetu dauzīšanas telpa "Smash Room Riga" – vieta, kur ikviens interesents var dažādos veidos iznīcināt sadzīves priekšmetus.

Šāda izklaide jau ir pazīstama ārvalstīs, jo īpaši Japānā, kur ar tamlīdzīgām atrakcijām lielākoties aizraujas biroju darbinieki un vecpuišu ballīšu dalībnieki, taču piedalīties var ikviens, kurš sasniedzis pilngadību.

"Smash Room Riga" telpās sadauzīšanai pieejami dažādi trauki – šķīvji, pudeles, vāzītes un tamlīdzīgi, bet var iznīcināt arī elektroniskas ierīces (telefonus, datorus, televizorus), kā arī dažādus mūzikas instrumentus. Dauzāmo priekšmetu klāsts nemitīgi papildinās atkarībā no klientu vēlmēm.

Dauzīšanas istabu entuziasti šo procesu parasti raksturo kā "atriebību savam datoram" vai "dusmu izlādi pozitīvā veidā", un kontrolētas agresijas pozitīvo ietekmi apstiprina arī "Smash Room Riga" idejas autors un vadītājs Kristaps.

"Priekšmetu dauzīšana lielā mērā ir tāda pati uzkrātās enerģijas izlāde kā, piemēram, peintbols, bokss vai futbols, bet gadījumā, ja kāds sašķaida trīslitru burku nevis līdzpilsoņa galvaskausu, tad ir sasniegts arī pozitīvs sociālais mērķis," stāsta "Smash Room Riga" vadītājs.

Kā norāda dauzīšanas istabas izveidotājs, šī izklaide nav bīstama, ja tiek ievēroti visi drošības pasākumi.

Piemēram, traumu var gūt, arī plunčājoties vannā vai sauļojoties pludmales smiltīs, bet "Smash Room Riga" tiks izsniegts gan speciāls aizsargtērps (kombinezons), gan cimdi, gan ķivere un aizsargbrilles. Tiesa, vaļējās augstpapēžu kurpēs gan nav ieteicams mesties dauzīšanas priekos.

Kas interesanti, nekur nav norādīta dauzīšanas istabas adrese. Tas tādēļ, ka "Smash Room Riga" apmeklējums notiek tikai un vienīgi pēc iepriekšēja pieraksta – lai viss būtu iepriekš sagatavots, lai vienlaikus neierastos vairākas grupas, lai kaimiņi nesūdzētos par troksni un tā tālāk. Adrese interesentiem tiks paziņota, kad viņi pieteiks istabas apmeklējumu. Kā atklāj Kristaps, tas nav tālu no pilsētas centra – tikai trīs kilometrus no Centrālās stacijas jeb septiņu minūšu braucienā ar trolejbusu.

Visi atkritumi no dauzīšanas istabas pēcāk tiek izvesti licencētas atkritumu izvešanas kompānijas konteineros.

Pats "Smash Room Riga" apmeklējums ir bez maksas – jāmaksā būs vienīgi par izpostītajiem priekšmetiem, līdz ar to viss atkarīgs pašu enerģijas. Katra priekšmeta cena būs norādīta, taču cenas var mainīties atkarībā no tā, vai konkrētais priekšmets ir viegli pieejams, vai tas ir labi pieprasīts un tamlīdzīgi. Kā norāda istabas izveidotājs, šobrīd, piemēram, pusdienu šķīvja iznīcināšana izmaksās divus eiro, savukārt televizora – 30 eiro.

Pieteikties vizītei vienatnē vai ar draugiem var pa tālruni 26496633, e-pastu smashroomriga@gmail.com vai dauzīšanas istabas "Facebook" lapā, kas atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!