Foto: DELFI

Jaunā dziedātāja Rūta Dūduma (attēlā), kura Eirodziesmas finālā startē ar savu debijas dziesmu My World, gatavojoties fināla priekšnesumam, pamainījusi šo to savā skatuves tēlā, ieklausoties profesionāļa – Laura Reinika - padomos.

"Uz Ventspili braucu ar gandarījumu un sajūsmu - nekāda uztraukuma man nav. Uzskatu, ka mēs, visi demit finālisti, esam ar savām odziņām, saviem plusiem un mīnusiem, un mums visiem ir vienādas iespējas uzvarēt.

Bet mēs jau jūtamies kā uzvarējušas ar to, ka esam tikušas finālā un mums izdevies aizskart kādu īpašu stīgu to cilvēku sirdīs, kuri par mums izvēlējās nobalsot," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Rūta.

Par savu Eirodziesmu My World, kas ir Rūtas pirmais pašas radītais skaņdarbs, viņa saņēmusi atzinību arī no Laura Reinika, kurš dziesmu kā savu favorīti paslavējis arī sociālajos portālos. Reiniks kā jau pieredzējis Eirodziesmas dalībnieks sniedzis meitenei arī vērtīgus padomus par to, kā priekšnesumu padarīt efektīgāku.

"Uz finālu esam izmainījušas vizuālo tēlu, zināmā mērā tas noticis Laura iespaidā, kurš deva šādu ieteikumu. Izmaiņas būs vērojamas mūsu tērpos, taču citādi izskatu uzlabot pirms fināla neesam centušās. Mēs kā jau meitenes ikdienā sekojam līdzi tam, lai izskatītos labi, un speciāli pirms fināla nebadojāmies - uzskatām, ka jo mēs mazāk pamaināmies, salīdzinot ar to, kādas bijām pusfinālā, jo labāk," smejas Rūta.

Lai gan kā solo māksliniece Rūta Eirodziesmā startē pirmo reizi, viņas pūrā jau bagātīga pieredze šajā konkursā.

"Pagājušogad biju bekvokāliste grupai Musiqq, un piedalīšanos lielajā finālā Diseldorfā uzskatu par dzīves neaizmirstamāko pieredzi. Esmu konkursā piedziedājusi arī Evijai Slokai un 2008. gadā arī Gintai Krievkalnei, tāpēc interesanti, ka tagad Ginta piedzied man.

Vispār es jau gadiem sekoju līdzi Eirovīzijas notikumiem pasaules mērogā, un ir ļoti daudz dziesmu, kas savulaik izskanējušas šajā konkursā, un kuras es joprojām mīlu paklausīties. Es sevi varētu nosaukt par īstu Eirovīzijas fani," atklāj Rūta.

Galerijā: Rūtas Dūdumas gaitas TV šovos un kopā ar grupām Amurrr un Into One.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!