Foto: Privātais arhīvs
Dziedātāja Valtera Frīdenberga mantojumā atstātais joprojām ir strīdus objekts starp palicējiem, šonedēļ raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Valters Frīdenbegs cīņu ar vēzi zaudēja 2018. rudenī, būdams 30 gadus vecs. Jau drīz pēc dziedātāja nāves sākās jezga ap viņa atstāto mantojumu – nams Pārdaugavā, kurā mākslinieks dzīvoja kopā ar vecvecākiem, kas viņu uzaudzināja.

Mūziķa pēdējā vēlēšanās bija, ka 1317 kvadrātmetru plašā privātmāja tiek sadalīta četrās daļās – viena daļa viņa mīļotajai sievietei Kristīnei Paeglei (abu mīlestība uzplauka pusotru gadu pirms viņš devās mūžībā), otra draugam, grupas "Tumsa" mūziķim Marekam Bērentam, trešā un ceturtā daļa – Valtera krustmeitām Renātei un Esterei.

Kā raksta "Privātā Dzīve", Zemesgrāmatas dati liecina, ka lielākā daļa īpašuma pārdota tiem pašiem cilvēkiem, kas nopirka daļu mājas jau tad, kad dziedātājs bija dzīvs. Renāte un Mareks savas daļas pārdevuši par 47,5 tūkstošiem eiro, un arī Kristīne savas daļas pārdevusi par 23,75 tūkstošiem eiro. Vienīgā, kas vēl nav šķīrusies no daļām – septiņus gadus vecā Estere, kura ir meita Valtera pusbrālim Marselam.

Mūziķa līgava Kristīne mantojumu apstrīdējusi – viņa vērsusies tiesā pret Bērentu, Esteri un Renāti. Kristīne Paegle atteikusies žurnālam paskaidrot savas prasības būtību, savukārt Mareks Bērents notiekošo komentē šādi: "Lai Kristīne pati izstāsta, kas viņu neapmierina. Varu pateikt tikai to, ka tiesas process joprojām nav beidzies, tas tiks pagarināts.

Žurnāls "Kas Jauns" raksta, ka strīdus objekts ir divstāvu māja, kur katrā stāvā ir pa divistabu un trīsistabu dzīvoklim. Pusgadu pirms savas nāves Frīdenberga vecmāmiņa šo dzīvokli uzdāvināja puisim, kad viņam apritēja 20 gadu. Četrus gadus vēlāk dziedātājs vienu dzīvokli pārdeva par 12 000 eiro, bet vienā dzīvoklī mita pats. Pirms gada īpašums tika sadalīts četrās daļās jau minētajiem četriem mantiniekiem, daļas pārdotas tiem pašiem cilvēkiem, kas jau iepriekš no Valtera bija iegādājušies vienu dzīvokli.

Mareks Bērents žurnālam "Kas Jauns" atklāja, ka "Kristīne ar mums visiem nekomunicē jau kādus divus gadus, šī lieta tiek risināta caur viņas advokātiem, kas arī ik pa laikam nomainās". Tiesāšānās būtību viņš neizprot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!