Foto: DELFI

Slavenā latviešu dziedātāja Laima Vaikule būtu varējusi būt mamma gan saviem bērniem, gan adoptēt, tomēr tas nav izdevies, un vairs viņa par to nepārdzīvojot, jo "katram savs", māksliniece atklājusi intervijā Krievijas medijam "Telegaramma Pro".

Laima Vaikule sniegusi atklātu interviju krievu žurnālistam Jegoram Arefjevam, kurā cita starpā pieskaras arī jautājumam par pēcnācējiem, proti, kāpēc Vaikulei to nav.

Kā pastāstīja šobrīd 67 gadus vecā māksliniece, viņai varēja būt gan pašas bērni "no savas miesas un asinīm", gan adoptēti bērni, bet tas vienkārši nav tā sanācis.

Vēl nesen Vaikule plānojusi par adopciju: "Gribēju to izdarīt, taču nesanāca. Es arī pati varēju radīt bērnus, bet bija vairākas nianses, kurās šobrīd neiedziļināsimies. Varēju gūt savu bērnu un varēju arī pieņemt kādu, kuram nav vecāku, vienlaikus nebija tāda uzstādījuma, ka tas būtu obligāti," pastāstīja dziedātāja.

Vaikule uzskata, ka ir ļoti maz mākslinieku, kuriem ar bērnu audzināšanu viss ir labi un kuri patiešām ar atvasēm nodarbojas, nevis uztic viņus auklēm vai omītēm. Radošās personības, kas bērnus audzina paši, saskaroties ar lielām problēmām.

"Man pat savus suņus audzināt dažkārt nebija laika, kur nu vēl bērnus?! Katram savs, saprotiet. Ar mani tas nenotika, un šajā sakarā man vairs nav nekādu pārdzīvojumu," viņa teic.

Laima Vaikule zināma kā kaismīga suņu mīlētāja: "Suņi ir paši neaizsargātākie un paši uzticamākie. Kā to var necienīt?" Māksliniece intervijā arī pastāstījusi, ka kaldina plānus par suņu parka izveidi jūras krastā, jo Jūrmalā ar likumu aizliegts pludmalē priecāties ar suņiem, un dziedātāja grib šo lietu mainīt. Viņai jau esot atbalsts no varasiestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!