Foto: Kadrs no video
Daudzi mūsdienās uzskata, ka retvītu, sarkano sirsniņu, "share" un sekotāju skaits sociālajos tīklos ir vērtīgāks par zeltu. Savukārt influenceri un "Instagram" modeļi tiek dēvētas par īstam profesijām, ar kurām veiksmīgākie un atjautīgākie pat pelna naudu. Tiesa, savas dzīves pakārtošana virtuālajai videi var būt riskanta, un to uz savas ādas īpaši skaudri nesen izjutusi kāda amerikāņu sociālo tīklu zvaigzne.

Plašu mediju ievērību guvis amerikāņu influenceres Džesijas Teilores publiskots video, kurā meitene, slīgstot asarās, histēriski žēlojas, ka viņa zaudējusi savu "Instagram" foto blogu, kuram viņai bija izdevies piesaistīt vairāk nekā 113 tūkstošus sekotāju.

Taisnības labad gan jāsaka – ASV apmēriem, iedzīvotāju daudzumam un slavenību skaitam šis cipars nemaz nav tik iespaidīgs, tomēr ar to bija gana, lai Džesija sev pelnītu iztiku, reklamējot dažādus produktus. Salīdzināšanai – viena no Latvijas ietekmīgākajām influencerēm Evelīna Pārkere var lepoties ar vairāk nekā 104 tūkstošiem sekotāju.

Aizvadītās nedēļas izskaņā Džesija nākusi klajā ar ļoti emocionālu video, kurā, stāstot par zaudētajiem sekotājiem, nav spējusi valdīt asaras, un sižets jau izpelnījies pretrunīgu vērtējumi – dažiem meitenes kļuvis žēl, tomēr daudzi arī viņu izsmējuši un mudinājuši atrast īstu darbu, nevis visu dzīvi balstīt uz izrādīšanos sociālajos tīklos.

Kā klāstījusi influencere, viņas konts dzēsts, jo ļaudis par to regulāri pauduši sūdzības "Instagram". Sociālā tīkla politika paredz, ka gadījumos, ja tiek saņemtas daudzas sūdzības, foto blogs tiek bloķēts.

"Es mēģināju to atgūt, zvanīju visiem pēc kārtas, un es nesaprotu, kāpēc nekas neizdodas. Es bez saviem sekotājiem nekas neesmu. Es esmu pilnīgi nekas bez sekotājiem," klāstījusi Džesija.

Raudādama viņa žēlojusies, ka cilvēki, sūdzoties par viņas foto blogu, pat nespēj iedomāties, cik graujošu iespaidu tas var atstāt uz viņas dzīvi.

"Jūs iznīcināt manu dzīvi, jo es visu savu naudu nopelnu internetā, visu. Un es negribu to pazaudēt. Es apzinos, ka cilvēki vēlas redzēt mani sagrautu, lai es būtu kā viņi, kā tie deviņdesmit un vairāk procenti cilvēku, kas strādā no deviņiem līdz pieciem, bet tāda neesmu! Es esmu Losandželosā, jo nevēlos tāda būt," žēlojusies Džesija.

Tāpat arī viņa piebildusi, ka esot smagi strādājusi, lai kaut ko sasniegtu, un ir nepanesami tas, ka viss pēkšņi tiek atņemts.

"Es biju sasodīta prostitūta. Bet es ar to vairs nenodarbojos, jo tagad naudu pelnu internetā. Es nevēlos atgriezties pie tā atpakaļ.

Daži no jums neapzinās, ka man nav nekādu iemaņu, man ir 20 tūkstošu koledžas parāds, tāpēc es nevaru atgriezties koledžā, pat ja es to gribētu. Pirms tam es strādāju nolāpītajā "Makdonaldā". Pirms es sāku darboties "YouTube", "Instagram", pirms man bija 100 tūkstoši sekotāju, pirms man dzīvē bija viss, es biju sasodīta zaudētāja," apgalvojusi Džesija.

Džesijai nācies izveidot jaunu "Instagram" profilu, tomēr izlietu ūdeni nesasmelsi – pagaidām viņai izdevies piesaistīt tikai dažus tūkstošus sekotāju.

View this post on Instagram

IM NOTHING WITHOUT MY ________? (FILL IN THE BLANK)

A post shared by Jessy taylor (@duhitsjessy) on Apr 7, 2019 at 1:01am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!