Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļā lielu satraukumu sabiedrībā radīja seksīgās Lee (attēlā) paziņojums, ka viņa no savas placentas ne tikai pagatavojusi smūtiju, bet ar to arī uzcienājusi savu dzemdību pieņēmēju, dūlu un blogeri Katrīnu Puriņu.

Kamēr daļa cilvēku par šādām izdarībām pauda vienotu sašutumu, bet citi pamatoti norādīja, ka katra sieviete ar savu placentu var darīt, ko vien sirds kāro, svētdien TV3 raidījumā Māmiņu klubs ikvienam interesentam bija iespēja apskatīties, kā tad īsti jāgatavo placentas smūtijs.

Māmiņu kluba vadītāja Kristīne Virsnīte bija devusies ciemos pie Lee un viņas mazā dēliņa, kuram beidzot izdomāts vārdiņš - vecāki puisēnu nosaukuši par Frederiku, un kompānijai bija pievienojusies arī dūla Puriņa.

Gan jaunā māmiņa, gan pieredzējusī dūla dalījās pārdomās par placentas izmantošanu skaistumkopšanā un tās notiesāšanā, un abas atzina, ka katrai sievietei ir tiesības izlemt, ko viņas pēc dzemdībām dara ar placentu.

Katrīna atzina, ka pēc pirmās meitiņas dzemdībām viņas placenta diemžēl aizgājusi medicīniskajos atkritumos, bet otrās meitiņas placenta pārstrādāta homeopātiskos preparātos, kurus Puriņa un viņas atvases lieto vēl aizvien.

"Tas ir nācis no manis, un, ja es varu likt galvu ķīlā, ka tas ir tik dabīgs, veselīgs un vērtīgs, un ar to es varu palīdzēt savam ķermenim un savam bērnam, kāpēc to nedarīt?" par placentas izmantošanu prātoja Liene.

Raidījumā arī tika demonstrēts tas, kā Liene no savas placentas pagatavoja smūtiju - tiesa, veselīgajam kokteilim tika izmantots tikai mazs gabaliņš no aptuveni puskilogramu smagās placentas, bet pārējais tika nolikts atpakaļ ledusskapī citiem nolūkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!