Foto: Privātais arhīvs
Pašmāju skandalozais mākslinieks Artūrs Bērziņš (attēlā) allaž izdomā kādu īpašu veidu, kā apsveikt sievietes svētkos. Šī gada 8. marts nav izņēmums – Starptautiskās sieviešu dienas rītā Bērziņš publicējis drosmīgu bildi.

"Ziedi visām dāmām 8. martā," svētku rītā ar Facebook starpniecību sievietes sveicis mākslinieks. Apsveikumam viņš pievienojis bildi, kurā redzams pavisam kails. Viņa rokas ir pārgrieztas ar šķērēm, un no tām izlokās vēnas, kuras pārtop sarkanos ziedos. Mākslinieks DELFI Izklaidei atklāj, ka attēls ietver īpaši personisku vēstījumu.

"Kā sievišķīguma kaismīgais pielūdzējs, nolēmu, ka vajag Sieviešu dienā apsveikt dārgās dāmas patiesi vērienīgi un no visas sirds, uzdāvinot jums visām kārtīgu buķeti ar sarkanām, sarkanām puķēm.

Un nevis kaut kādām veikalā pirktajām, bet gan no savas miesas un asinīm. Lai arī alegoriski, bet kā jau minēja Platons, fiziskā realitāte ir tikai ēna no ideālās, tātad alegoriskās.

To stiebri ir manas dzīslas, bet jūsma, kas tajās mutuļo un tiecas pie jums, ir sarkana, kā tīrākā magma no zemes kodola. Tāds, lūk, ir manas kaismīgās cieņas apliecinājums," īpašu sveicienu dāmām sūta mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!