Foto: Publicitātes foto

Skandalozā fotomākslinieka slavu iemantojušais Aleksandrs Sokolovs pēdējo mēnešu laikā mainījis fotografēšanas stilu, bet, neraugoties uz to, ka viņš kļuvis "pieklājīgāks", viņa projekti vēl joprojām sabiedrībā uzjundī karstas diskusijas.

Tuvojoties vasarai, Sokolovs savus sociālo tīklu sekotājus regulāri iepriecināja gan ar atsevišķām fotogrāfijām, kurās iemūžinātas īpaši sportiskas sievietes, gan ar pārdomām par to, kādai tad īsti jāizskatās patiesi skaistai sievietei.

"Man riebjas resnas sievietes. Nekad viņas nefotografēju un nefotografēšu. Resnums - tā ir cilvēka izvēle. Nav nekādas ģenētikas vai "platu kaulu", bet gan slinkums.

Pilnīgi jebkura sieviete var ēst tīri un daudz sportot, un viņa izskatīsies perfekti. Es necenšos patikt vairākumam. Es dievinu atlētiskas un tievas sievietes. Un ceru, ka pārejās metīs miskastē pīrādziņus un televizora pulti un aizdomāsies," vienā no karstākajām diskusijām ar savām sekotājām atzina Sokolovs.

Gan fotogrāfijas ar īpaši sportiskajām daiļavām, gan paša fotogrāfa pārdomas pamatīgi sašūmēja daiļā dzimuma pārstāves - daļas sliecās piekrist Sokolovam, bet vairums viņu skarbi kritizēja par pārlieka kārnuma popularizēšanu un aprobežotību, nespējot pieņemt to, ka skaistas var būt dažādu formu sievietes.

Šīs nedēļas izskaņā Sokolovs beidzot savas daiļrades cienītāju vērtējumam nodevis visas Proporciju projekta fotogrāfijas, par kurām iespējams nobalsot viņa mājaslapā, kas papildinātas ar katras modeles garuma un svara radītājiem, kā arī paša Sokolova aprēķināto ķermeņa masas indeksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!