Par īstu sensāciju kino pasaulē kļuvusi jaunā supervaroņu filma Deadpool – gluži negaidot šim kinodarbam izdevies uzstādīt jaunus kases ieņēmumu rekordus, kā arī mainīt daudzu priekšstatus par to, kādam jāizskatās komiksu varoņu kino.

Režisora Tima Millera pirmā lielā filma kļuvusi par īstu hitu, par ko sajūsmā ir gan kritiķi, gan skatītāji. Populārajā kinovietnē IMDb.com filmas reitings ir 8.7, sociālos tīklus pārpludina jūsmīgas atsauksmes, cilvēki to dēvē par jautrāko (un pat labāko) jebkad redzēto supervaroņu filmu, un jau klīst runas – tiks uzņemts filmas turpinājums.

Paši par sevi runā kases ieņēmumi – Deadpool uz lielajiem ekrāniem nonāca piektdien, 12. februārī, un pirmās nedēļas nogales ieņēmumi pārsniedza visas cerības. Ņemot vērā Holivudas vērienam pieticīgo budžetu – nieka 58 mijoni ASV dolāru –, šī filma uzskatāma par īstu triumfu.

Amerikā tā trīs dienu laikā nopelnīja vairāk nekā 130 miljonus ASV dolāru, pārspējot pērnā gada februāra kases grāvēju Fifty Shades of Grey un The Matrix Reloaded, kam līdz šim piederēja R reitinga filmu ieņēmumu rekords pirmajā demonstrēšanas nedēļas nogalē (gandrīz 92 miljoni dolāru).

Arī Latvijā interese par filmu tās pirmajās izrādīšanas dienās ir liela – kinozāles ir pilnas, un, lai gan vietējie kinoteātri šo filmu neiesaka personām, kas jaunākas par 16 gadiem, starp skatītājiem ir gana daudz pusaudžu, kuri aizgrābti seko līdzi spraigā stāsta attīstībai.

R reitings, kas Amerikā nozīmē, ka filmu līdz 17 gadu vecumam var apmeklēt tikai pieaugušā pavadībā, un ierobežojumi citos kinoteātros nav bez pamata – Deadpool ir gan seksa ainiņas, gan vardarbība, gan rupjības un ļoti melni joki, tomēr rezultāts ir pat ļoti valdzinošs un baudāms gan saturiski, gan vizuāli.

Šī noteikti ir viena no labākajām smukulīša Raiena Reinoldsa lomām, un jācer, ka no Dedpūla maskas viņš tik drīz neatvadīsies – no visa plašā Holivudas piedāvājuma grūti iedomāties piemērotāku kandidātu.

Pat tiem, kuri līdz šim viņu uzskatījuši par visnotaļ viduvēju komēdiju aktierīti, nākas atzīt – bezkaunīgais, blēņoties un slepkavot naskais Dedpūls Reinoldsa izpildījumā rada neticamu līdzpārdzīvojumu (pat ņemot vērā viņa nepātraukto muldēšanu, kas citā gadījumā radītu vien vēlmi, lai kāds viņu apklusina uz visiem laikiem).

Šajā stāstā nav nekādu kompromisu – tas ir īsti piparots un svaigs kumosiņš komiksu varoņu filmu vidū. Bez kompromisiem un robežām tas piedāvā to, kas daudziem supervaroņu faniem tik ļoti pietrūka – iespēju ne tikai apbrīnot un apskaust tēlu neticamās spējas, ko viņi izrāda kārtējā pasaules glābšanas misijā (Dedpūls, starp citu, pasauli glābt vismaz pagaidām pat negrasās!), bet arī no sirds izsmieties.

Tas gan nav viss, kas šo filmu atšķir no citām. Tai piemīt pāri malām kūsājošs dzīvīgums, enerģija un īstums, un atliek vien piekrist tiem, kas jau steiguši paziņot – Deadpool ir mainījis supervaroņu kino. Tagad tikai atliek gaidīt, kā uz šī fona izskatīsies pārējās šī gada gaidītās filmas Batman V Superman, Suicide Squad un X-Men: Apocalypse.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!